• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Şubat 2024 16:43

TOSUN: BODRUM’UN CİDDİ BİR SEÇENEĞE İHTİYACI VARDI İNİSİYATİF ALDIK

TOSUN: BODRUM’UN CİDDİ BİR SEÇENEĞE İHTİYACI VARDI İNİSİYATİF ALDIK
Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bitez'de basın mensupları ile bir araya geldi

Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, basın toplantısında yerel ve yaygın basın temsilcileriyle buluştu. Bazı projelerini açıklayan Tosun, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Tosun, seçim sürecindeki basın ile ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Bitez Mahallesi’ndeki Ambrosia Otel’de bugün saat 10.00’da başlayan basın toplantısına, Bodrum’da görev yapan yerel ve yaygın basın temsilcileri katıldı. Toplantıya, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler adına, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı İbrahim Dalda, Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkan Vekili Lokman Gör, Büyük Birlik Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Kıroğlu ile partilerin kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldı.

voyage otel

 

“Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızdan Görev Aldım”

 

Basın ile birlikte yapılan kahvaltının ardından çeşitli açıklamalarda bulunan Mehmet Tosun, adaylık süreci ile ilgili akıllardaki soru işaretlerini de giderdi.

 

Tosun, “Adaylık sürecim, biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat makamına davet edip, görevi vermesiyle başladı. Siyasete mesafeli durmaya çalışıyordum ama Bodrum’da ciddi bir seçeneğe ihtiyaç var.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile makamında yapılan görüşmenin detaylarını da aktaran Tosun, “Önce Bodrum’u sordu bana, ben de ‘Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemdeki sorunların kat kat fazlası Bodrum Yarımadamızda artarak devam ediyor.’ dedim. ‘Peki nasıl çözeceğiz?’ diye sordu. Dedim ki; ‘Sizlerin desteği ile seçilecek belediye başkanının çözmesi gerekiyor.’ ‘Peki adayınız var mı?’ dedi. ‘Çıkar bir aday, hep beraber destekleriz’ dedim. Kendisi de, ‘Sizi aday olarak görmek istiyorum.’ dedi.” şeklinde konuştu.

 

Bodrum’un Sorunlarını Çözme Sözü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detaylar aktarmayı sürdüren Tosun, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan tek söz aldığımız konu, Bodrum’un sorunlarını çözmekle ilgili. Bazen sosyal medyada yazanlar oluyor, ‘koltuk’, ‘menfaat’ vs. Mehmet Tosun ismini ne koltukla yan yana getirebilirsiniz, ne de menfaatle... Ben zaten iş hayatının içerisinde, işi gücü olan, kendisine göre sosyal çevresi ve hayatı olan bir arkadaşınızım. Bizim derdimiz, davamız Bodrum ve Bodrum’un iyi bir noktaya gelmesi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da gündeminde Bodrum, bundan dolayı var. CİMER üzerinden Bodrum Belediyesi’nin yetersizliği ile ilgili yıllık raporlar çıkıyor. Ciddi rahatsızlık varmış. Biz bunları çözmek için inisiyatif aldık.” dedi.

 

Tosun, “Bodrum İlçesi Türkiye’deki vergi sıralamasında 42. sırada. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan istediğimiz, bugüne kadar yatırdıklarımızı yatırım olarak geri almak. Bunun sözünü aldık, onun dışında aldığımız bir söz yok.” vurgusunu yaptı. Tosun, bugüne kadar devletten destek almak için proje hazırlanıp talepte bulunulmadığını da söyledi.

 

“Bodrum Alarm Veriyor”

 

Bodrum Yarımadası’ndaki kronikleşmiş sorunları dile getiren Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun şunları söyledi “Ben 10 yıl Konacık Belediye Başkanlığı yaptım. Biliyorsunuz daha önceki dönemlerde de aday oldum ve geldiğimiz noktada, 2014 Seçimleri’nde neyi konuştuysam, aynı sorunların katlanarak devam ettiğini gözlemliyorum. Bu da açıkçası beni, bir Bodrumlu olarak ziyadesiyle üzüyor. Göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde Bodrum’u sezona hazırlayacağız. Bodrum şu anda alarm veriyor.”

 

Belediyeye Güven Yüzde 15

 

Bodrum’da yapılan belediye ile ilgili kamuoyu yoklamalarında, halkın güveninin ciddi oranda düştüğünü vurgulayan Tosun “Şuradan gidin sokaktaki vatandaşa sorun; Bodrum Belediyemize güven yüzde 15’lere düşmüş durumda. Her gittiğimiz yerde belediye ile ilgili negatif gündem, bizim önümüze konuluyor. Bunu bir kere bitirmemiz lazım. Bizim birinci önceliğimiz, Bodrum Belediyemiz ile halkı buluşturacağız. Aradaki irtibat kopmuş!” dedi.

 

“Makam Mevkii Peşinde Değiliz”

 

Sözlerini sürdüren Tosun “Onun için Cumhur İttifakı’nın çatısı altında, Hükümetimizin de desteği ile buradaki birikmiş sorunları çözmek üzere yola çıktık. Yoksa herhangi bir kariyer planlaması, makam mevki peşinde değiliz. Zaten toplumumuzun gönlünde özel bir yerimiz var, siyasetin de ötesinde bir yerimiz var ama Bodrumumuzun da sorunları var! Bunu da siyaset kurumunun içinde yer alıp, öne çıkıp, inisiyatif alıp, birlik ve beraberlik içinde seçenek oluşturmadan çözme şansımız yok! Bu sebeple Bodrum’u gerçek belediyecilik hizmetleriyle buluşturmak için yola çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Bazı Projeler

 

İçmeler bölgesinde yeni bir ticari liman yapılması, bütüncül planlama, Bodrum ile ilgili master plan hazırlanması, Bodrum Belediyesi’nin kendi elektriğini üretmesi gibi projelerden bahseden Tosun “Bir torba kanun çıktı. Turizm Bakanlığı’nın şu anda, ihtiyaç olması durumunda, altyapının tamamını yapma yetkisi var. Seçimleri kazandığımızda Hükümetmizin kapısını çalarız. Zaten Bodrum Yarımadası bir turizm alanıdır. Planlamadaki keşmekeşliği de bitirmek durumundayız. Çok fazla kurum planlama yapıyor, bir merkezde toplayıp, bütüncül planlama yapıp, çalışmaya başlamamız lazım. Bütün seçeneklerimiz hazır.” dedi. “Mesela yeni bir şehir stadı, Spor Bakanlığı üzerinden yapılacak. Görüşmelerini yaptık.” diyen Tosun, “Buna yereldeki kaynakların yetme şansı yok. Spor salonu ihtiyaçlarımız var; Yalıkavak’ta, Turgutreis’te, Karaova’da... Şu anda tek bir spor salonumuz var, bütün gençlerimiz, bütün spor aktivitelerini orada gerçekleştirmeye çalışıyor.” diye konuştu.

 

Rekreasyon alanları, halk plajları projelerinin de gündemlerinde olduğunu dile getiren Tosun, “Sosyal konut projemiz var. Milas ile Bodrum arasında bir uydu kent kuracağız. TOKİ veya Muğla Büyükşehir Belediyesi üzerinden olabilir. Buralarda sosyal donatı alanları olacak; okulu, kreşi, alışveriş merkezi, yaşam alanları olan... Sosyal konut probleminin de çözüm merkezi biziz.” dedi. Çevre yolu projesinden de bahseden Tosun, “Pedasa Antik Kenti’nin altından geçecek.” detayını verdi.

 

Kaçak yapılarla ilgili soruya ise Tosun, “Yıkmak değil ama yeni kaçak yapılara izin vermeyeceğiz.” şeklinde cevap verdi.

 

Su Sorunu

 

Bodrum’un son zamanlarda en önemli gündem maddesi olan su sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, şunları söyledi “2014 yılından beri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir kurumu olan MUSKİ tarafından, Bodrum Yarımadası’ndaki su ve kanalizasyon sistemi işletiliyor. Biz 5 milyon metreküpün üzerindeki suyu patlaklarda kaybetmişiz. Bunun mazereti olur mu? O boruların şu anda değişmesinin maliyeti 10 milyar lira. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesinin, toplamda 5 milyar lira olduğunu düşünürsek, 2 yıllık bütçeyi Bodrum’a ayırdığınızda, boruları değiştiremiyorsunuz. Bir sürü bilgi kirliliği var. DSİ boruları döşemiş, sonra üzerinden yol geçirmişiz. O boruların o basınca, yüke dayanması mümkün değil ki! İşletme hataları da olabilir, bunları düzelteceğiz. Bodrum’da su konusunda, altyapı konusunda, önemli yatırımlar konusunda, buradaki yerel kaynaklar yetmediği durumda Hükümetimizin desteğini alacağız.

 

“Yaptım Oldu Belediyeciliği” Tespiti

 

Bodrum Yarımadası’nda belediye yönetiminin halkın görüşlerini önemsemediğini ifade eden Tosun “Son dönemlerde ‘ben yaptım oldu, buna razı olmak durumundasınız’ belediyeciliği başladı. Bunu da bitireceğiz. Herkesi yönetim sürecine dahil etmek suretiyle, elimizdeki teknolojik imkanları kullanarak, yeni bir dönem başlatacağız Bodrum’da. Sorgusuz sualsiz gelip sokağınızı kazıyorlar mesela... Kime sordun, ne kadar sürecek, beni niye rahatsız ediyorsun.... Bunlar bitecek.” dedi.

 

Basın ile Selfie

 

Toplantı sonunda basın mensupları ile sahil kenarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Tosun, telefonunu alarak selfie çekti.