• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 30 Kasım 2020 17:38 Haber Girişi : 30 Kasım 2020 17:43

Tonlarca atık tekrar toprağa döndü

Tonlarca atık tekrar toprağa döndü
Sıfır atık projesini başlatan iş adamı Adnan Akar, posalardan elde edilen organik yemleri tavuklara vererek tavukları 3'üncü nesilde eski genlerine kavuşturmayı planlıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak mahallesi'nde bulunan bitkisel ilaç etken maddesi üretim fabrikasında elde edilen tonlarca bitki posası, sıfır atık projesi ile tekrar doğaya kazandırılıyor.
Ekolojik tarım da yapan Akar, tavuklara verdiği organik yemler sayesinde oldukça zengin içeriği olan yumurtalar da elde ediyor. 4 günde 1 yumurta alabildiği tavuklara ise gözü gibi bakıyor. Hiçbir şekilde hormonsal bir gıda takviyesi yapılmayan tavukların 3'üncü nesline geldiğinde eski genlerine kavuşmuş tavuklar olacağı düşünülüyor.

voyage otel

"Toprağa tekrar iade ediyor"


İHA'da yer alan habere göre, Bazı bitkilerin poslarını ise çiftliğine kurduğu binlerce faydalı bitkinin gübresi olarak kullanıyor. Tavuk dışkısından elde edilen gübrelerin yanı sıra bazı bitki posalarını da direk gübre olarak kullanıyor. Ekolojik tarım yapan Akar, sıfır atık projesiyle de fabrikadan çıkan posaları toprakla buluşturuyor.