• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2023 14:40

Tokat’ın 10 ocak çalışan gazeteciler günü mesajı…

Tokat’ın  10 ocak çalışan gazeteciler günü mesajı…
Milas belediye başkanı Muhammet Tokat’ın 10 ocak çalışan gazeteciler günü mesajı…

Günümüzde görsel, işitsel ve yazılı basın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, toplumsallaşma sürecinde önemli rol üstlenmiştir. Hayatın birçok alanında elde ettikleri bilgiyi kamuoyuna sunmak için çalışan gazetecilerimiz ise basın sektöründe özveri ile çalışmalarını sürdürmekte, toplumu aydınlatacak çalışmalara imza atmaktadırlar. Çokça fedakârlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik mesleği; görevini özgür, tarafsız, ilkeli bir şekilde yerine getiren emekçileriyle değerine değer katmış, bundan sonraki süreçte de katmaya devam edecektir.

voyage otel

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Basın ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir." sözünde de belirttiği gibi; gerçekleri, doğruları dile getirmekten korkmayan yerel ve yaygın basın ve çalışanları ülkemizin geleceği için önemli bir rol üstlenmektedirler.

 

Ülkemizde görevini korkusuzca yerine getirmeye çalışan çoğu gazetecimiz üzerinde gözle görülür düzeyde baskı uygulanmakta, haksız cezalar verilerek milletin vicdanına ses olmaya çalışan gazetecilerimiz sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. İnanıyorum ki; Cumhuriyetimizin 100. yaşı gerçek demokratların omzunda yükselecektir. Yürekten inanıyorum ki; yeni yüz yıl ile birlikte basın mensuplarımız gerçeklerin ışığında yol alacak, ekranlar kararmayacak, basın mensuplarımızın kalemlerine müdahale edilmeyecek, haksız gözaltı ve tutuklamalara son verilecektir.  

 

Bağımsız, tarafsız, cesur, tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için çalışan hatta bu uğurda hapis yatmayı dahi göze alan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor; bu uğurda hayatını kaybeden değerli kalemlerimizi saygıyla anıyorum.