• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 22:35

Titanic Otel o iddialara cevap verdi: Otel yanan yere mi yapıldı?

Titanic Otel o iddialara cevap verdi:  Otel yanan yere mi yapıldı?
Pina Yarımadası'nda 2007 yılında çıkan yangında yanan alana yapıldığı iddialarıyla gündemde gelen Titanic Otel'den iddialara yanıt geldi.

Pina Yarımadası'nda 2007 yılında çıkan yangında yanan alana yapıldığı iddialarıyla gündemde gelen Titanic Otel'den iddialara yanıt geldi. 

Titanic Otel'de yapılan basın toplantısına otel Yönetim Kurulu Üyelerine katıldı. Yapılan açıklamada "Temmuz Ayı son günlerinde başlayarak ülkemizin özellikle güney bölgelerini ciddi şekilde etkileyen Orman Yangınları nedeni ile tüm ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken şu günlerde maalesef ki bazı basın yayın organlarında ve bir takım sosyal medya hesaplarında hem direk olarak firmamızı ve hem de turizm sektörünü, otelcileri karalayıcı yayın ve paylaşımlar yapılmış ve yapılmaktadır.

Amacımız, bu tür yayın ve paylaşımların eskilere dayalı ve günümüzde de yayılmaya devam eden bir takım yanlış bilgilendirme ve oluşturulmaya çalışılan bu yöndeki algılardan kaynaklandığını sizlere duyurmak ve bu konu ile alakalı siz değerli basın yayın kuruluşları ve halkımız ile gerçekleri paylaşmaktır" ifadelerine yer verildi.


Sektörün zor günlerden geçtiğine dikkat çekilen açıklamada "Otelcilik ve hizmet sektörünün yaklaşık 2 senedir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinden en çok etkilenen ve her türlü tabi afet ve doğa olaylarından da direkt etkilenen bir sektör olduğu da düşünüldüğünde, bir de asılsız ve hiçbir gerçeğe dayanmayan haber ve paylaşımlar ile karalanmamız ve bu nedenle işlerimizin etkilenmesi bizleri bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır.
Bu vesile ile Kaybettiğimiz canlarımıza Allahtan Rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diler, bu afette yangınların söndürülmesinde emeği geçen devlet görevlilerine, vatandaşlarımıza ve yurt dışından katkı sağlayan dost ülkelere minnetlerimizi sunarız. Ayrıca Titanic Oteller Grubu" denildi.

Basın açıklamasında konuşan Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır,
Otelin, 2007 yılında bölgede çıkan yangından sonra yanan alana yapıldığı iddialarını yalanlayarak “Güvercinlik Koyu Turizm Merkezi bölgesinin Orman Bakanlığı tarafından 1991 yılında Turizm Bakanlığına devir edilmesinden sonra, 1997 yılında yatırımcılara Turistik Tesis yapmak amacıyla ön izinler verilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, "Otelimizin bulunduğu bölge 11.09.1987 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 25.09.1987 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanması ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. Turizm Merkezi olarak ilan edilen bir alana turistik tesis yapmak için yanmasına/yakılmasına gerek yoktur. Zaten 1982 yılında yürürlüğe giren Anayasamızın 169. maddesine göre yanan orman vasıflı alanlar yeniden ağaçlandırma dışında başka bir maksat ile kullanılamamaktadır.
Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu parsel için 11.11.1997 tarihinde Turizm Bakanlığı tarafından Yazıcı Turizm Yat.ve İşl. Aş’ne Turistik tesis yapılması için Ön İzin verilmiştir. (Bu Ön İzin oluruna ait Turizm Bakanlığı yazışması ek’te dir)
13.11.2006 tarihinde ise Titanic Deluxe Bodrum ünvanlı otelimizin bulunduğu alanın 3598 parsel olarak Güvercinlik Turizm Aş’ne, Turizm Bakanlığı tarafından Kesin Tahsis’i yapılmıştır.15.07.2007 tarihinde bölgede toplam 223 Hektar alanın etkilendiği yangın meydana gelmiştir. Ek’teki uydu görüntülerinde de görüldüğü üzere yangının gerçekleştiği alanın en uzağında olan parsel hali hazırda Titanic Deluxe Bodrum otelimizin bulunduğu tahsis alanı olan parseldir. Çok açık ve net şekilde görülmektedir ki 3598 nolu parsel yangından hiçbir şekilde etkilenmemiştir." dedi.


Otel Hakkında yapılan haberlere de değinen
Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, "Bazı basın kuruluşlarının haberlerinde ve bazı sosyal medya paylaşımlarında görüntüleri paylaşılan ve 3598 nolu parselin yangından etkilendiği şeklindeki algı yaratılmasını sağlayan görüntüler, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yapılacak projeye uygun olarak parselde temizlik yapılarak inşaat için hafriyat hazırlığına ait olan görüntülerdir. Bu işlem her tahsis sürecinde aynı şekilde yapılmaktadır. Yine bazı basın yayın kuruluşları ve bazı sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi bölgede Halep Çamı’nın olmadığı hakkında Orman Bölge Müdürlüğü’nün bilgi notu ek’te dir. Bölgenin tamamı 1980 yılında Orman Bakanlığı tarafından Kızılçam fidanı dikilmek sureti ile ağaçlandırılmıştır. Nihayetinde 3598 parselde bulunan tahsis sahibi olan firmanın (Güvercinlik Turizm Aş.) Titanic Oteller Grubu tarafından hisse devri vasıtası ile satın alınması, tesisin kaba inşaatının bitme aşamasında ve 09.02.2016 tarihinde gerçekleşmiştir. (Hisse devrine ait 09.02.2016 tarihli Turizm Bakanlığı oluru ek’te dir.) Otel yatırımının gerçekleştiği alanın yangından etkilenmediği çok açık ve net şekilde ispatlı olduğu sonucuna varıldıktan sonra yatırım kararı alınmış ve hisse devir işlemleri firmamız tarafından tamamlanmıştır" diye konuştu.


Toplantıda basındaMilas sınırları içerisindeki Titanic Otel’in Bodrum adını kullanmasına rağmen neden Bodrum mimarisine uygun yapılmadığı sorusunu yanıtlayan Titanic Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aygün, konunun pazarlama ile ilgili olduğunu ifade ederek “Bodrum bir marka. Milas marka olmadığı için Bodrum’un o marka değerini kullanıyoruz. Aynı zamanda Bodrum’a da katma değer sağlayan bir şey. Nasıl Titanic markasının bir marketing değeri varsa, Bodrum markasının da bir marketing değeri var. Dünya Bodrum’u tanıyor, Milas’ı tanımıyor. Bu kütle binalarda beyaz binalar daha çok öne çıkacak diye doğanın içinde kaybetmek için bu mimariyi tercih ettik. Ahşap renklere yakın renkte yapmaya çalıştık ama istediğini rengi tutturamıyorsun. Renk seçiyorsun, binaya bakıyorsun olmuyor” diye konuştu. 
 

voyage otel