• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 20 Nisan 2023 12:38

TİP'li Sanatçı Aslantuğ “Artık daha büyük hayaller mümkün, bunu gerçekleştireceğiz”

TİP'li Sanatçı Aslantuğ “Artık daha büyük hayaller mümkün, bunu gerçekleştireceğiz”
Türkiye İşçi Partisi(TİP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, Bodrum’da partililer ve vatandaşla bir araya geldi.

Sanatçı Mehmet Aslantuğ, Bodrum’un Ortakent Mahallesi Müsgebi Kafe’de düzenlenen buluşmada alkışlarla karşılandı. Kendisine yoğun ilgi gösteren partililer ve vatandaşlarla sohbet eden Aslantuğ, alkışlarla karşılandı

voyage otel

 

"KARTALLAR YÜKSEK UÇARDI"

 

“Bugün Bodrum’da ilk günümüz. Dalyan’da, Köyceğiz’de, Muğla’da, Akbelen’de, Deştin’de buluşmalar yaptık. Bugün ve yarın Bodrum’da olacağız. Bodrum’un son 30 yılını, süreç içerisinde hepiniz gibi gözlemleyen biriyim. Benim Muğla ile ilişkim salt Bodrum’la ilintili değil. Bunun içinde yıllarca Fethiye’de oldu, yukarıdaki köyler de oldu. Buralara bir atölye taşıdım, fikir emekçiliği yapmaya çalıştım. Bölgenin hikayelerini yazalım ama bilindik olmasın istedim. Karadeniz’deki Temel hikayeleri gibi burada, Ege’nin köylüsü, biraz komiklik falan değil de sosyo politik iklimini de anlatalım, ekonomik temaslara da değinelim. Son 25 yıldır ülkede, yönetmen sineması hariç bu tek boyutlu hale gelen anlatımla kavgalı geliyoruz bugüne kadar. Başaramadık. Batının hepimizi zaman zaman bazı projelerde etkileyen, dramatik yapının dikey tatlarını biz kuramadık. Eskiden vardı. Bu ülkede Atilla İlhan senaryoları, Atilla İlhan’ın adıyla dizi olurdu, kamyonların arkasında ’Kartallar Yüksek Uçar’ yazardı. O şoför de o diziyi, Banazlı İsmail’i izlerdi. Ama o hikayelerde politik iklim de olurdu, sosyolojik iklim de olurdu, ekonomik çıkar ilişkileri de olurdu. O ustalardan zaman içerisinde bugünlere geldik.”Çıktığı yolu siyaset olarak adlandırmadığını da sözlerine ekleyen Aslantuğ, “Ben bu mücadeleye siyaset demiyorum. Bu benim tasarrufum. Elbette Türkiye İşçi Partisi, bir siyasi parti olarak yarının güçlü muhalefeti için mecliste olacak. Bu seçimde çokları için sürpriz sayılabilir “dedi.

 

"ARTK DAHA BÜYÜK HAYALLER MÜMKÜN"

 

 Aslantuğ bol bol fotoğraf çiktrirdi, sohbet etti, soruları ynıtlad. . Aslantuğ” Artık daha büyük hayaller mümkün, mesela grup kurması müthiş bir şey olur ama bu ha deyince kolay değil fakat büyüdüğü kesin. Bu etraftan çok yoğun alıyoruz.” diye konuştu.  Aday olma sürecinden de bahseden Mehmet Aslantuğ, “Ben bir TİP gönüllüsü, oy vereni olarak bu teklife önce destek verelim istedim. İşaret edelim, sohbetlerini yapalım ama bir liste, bir aday, olarak yer almaya gerek yok diye düşünmüştüm. Çünkü siyaset bizim için, TİP’i ayırıyorum, bir kariyer arayışı değil. Fakat dostlar, bu kompozisyonda birlikte olmayı arzu ettiklerinde bana düşen bir tek şey vardı, bu talebi boşlukta bırakmamak.” ifadelerini kullandı.