• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 27 Nisan 2023 15:55

Time'da Kılıçdaroğlu söyleşisi: 'Erdoğan'ı yenebilecek adam'

Time'da Kılıçdaroğlu söyleşisi: 'Erdoğan'ı yenebilecek adam'
Time dergisinde, seçimlere ilişkin yayınlanan makalede Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen "Erdoğan'ı Yenebilecek Adam" başlığı kullanıldı

HABER MERKEZİ -  Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TIME dergisine verdiği söyleşide, "Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir" dedi. 

voyage otel

 

ABD merkezli derginin Alec Luhn imzalı makalesinde Kılıçdaroğlu, "Bu, otoriter yönetime karşı demokrasiyi savunanların seçimidir. Yıllardır yaşadığımız ve ayaklarımızın altından kayan demokrasiyi yeniden tesis etmemiz gerekiyor" dedi.

 


Makalede, "Erdoğan yönetiminde geçen 20 yılın ardından milyonlarca Türk, Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanının devlet üzerindeki neredeyse tüm kontrolünü sona erdirmek ve daha dengeli bir hükümet biçimini geri getirmek için son en iyi umut olarak görüyor" ifadeleri dikkat çekti.

 

"Zaman değişim için olgunlaşmıştır" denilen makalede, "1999 depreminden sonra 2003'te yetkin yönetişim vaadiyle göreve gelen Erdoğan, yüksek faizin 'tüm kötülüklerin anası' olduğu ısrarıyla bir hayat pahalılığı krizi yarattı. Çoğu iktisatçının tavsiye ettiği gibi yükseltmek yerine, onları düşürmeye devam etti ve geçen yıl bir noktada enflasyonu şaşırtıcı bir şekilde yüzde 85'e çıkardı" kaydedildi.

Makalenin devamında, "Çoğu ankette önde olan Kılıçdaroğlu, Erdoğan dönemini bitirme konusunda ciddi şansı olan ilk aday. Parlamenter hükümet sistemini geri getirme ve hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etme taahhüdünün arkasında huysuz ve ideolojik olarak farklı bir muhalefeti birleştirdi" denildi.

 

Kılıçdaroğlu, derginin "Erdoğan kaybeder ama gitmeyi reddederse böyle bir direnişe önderlik etmeye hazır mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Buna gerek olmayacak. Erdoğan kaybedecek ve gidecek. Toplum onu ​​gitmeye mahkum edecek. Kargaşa Erdoğan'ın işine gelir. Kaosa ihtiyacımız yok, haklı olduğumuzu geniş bir kitleye iletmeliyiz."