• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 24 Haziran 2020 12:15

Tatil cenneti Bodrum’da rant iddiaları!! Gümüşlük’teki rant iddialarının arkasında kim var?

Tatil cenneti Bodrum’da rant iddiaları!!  Gümüşlük’teki rant iddialarının arkasında kim var?
Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi rant haberleriyle gündemde. İddialara silah ticaretiyle uğraşan İş İnsanı bölgenin en değerli işletme ve kıyılarını kendi bünyesine alarak bölgeye yapılacak yeni yatırımları engelliyor.

Tüm dünyası sarsan Pandemi nedeniyle Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’da sahiller boş kaldı. Zor günler geçiren Gümüşlük esnafı pandemi ile mücadele etmenin yanı sıra rant iddialarıyla sarsıldı. Söz konusu bölgede yaşayanların iddialarına göre Gümüşlük’ün hatta Bodrum’un en lüks ve en pahalı 5 işletmenin arsa sahipleri, arsa hissedarı ve aynı zamanda işletmeleri bir ailede. İddiaya göre,  İş İnsanı ve ailesine ait olan bu alanda yeni yatırımlar yapmak isteyen insanlara karşı linç kültürü geliştiriliyor. Bölgede iş yeri açmak ve arsa almak isteyen insanların çeşitli yöntemlerle yatırımları engelleniyor.

voyage otel

 

Yine iddiaya göre, Gümüşlük sahilde söz konusu aileye ait işletmenin bitişininde yıllarca atıl halde kalmış duran kazı evinin içinde yer aldığı bu alanın düzenlenmesi, elden geçmesi ve hatta burada yeni bir işletme açılması potansiyelinden oldukça rahatsız olan aile, bu konu sanki Bodrum’un en önemli çevre konusuymuş gibi gösterildi.

 

Yine iddiaya göre söz konusu aile, Gümüşlük'teki kıyılarda birçok arsayı parselleyerek satın aldı. Dikkatleri üzerine çekmek istemeyen aile, satın aldığı arsaların tapuları farklı isimlere kaydettirdi. Söz konusu aileye yönelik diğer bir iddia ise, İş insanının sahip olduğu işletmelerinde, fabrikalarında ve konutlarında kaçak yapılaşma olduğu yönünde.  Yine haber kaynaklarımızın iddialarına göre, iş insanının deniz dolgusu, kendi arazisindeki antik limanın taşları ile yapılmış villaları var mevcut.

İsmini vermek istemeyen mahalle sakini, yeni yatırımcılara baskı uygulandığını ifade ederek “Sahip olduğu güç ve kamu otoritesi ile olan doğrudan veya dolaylı yakınlığı bir yandan bir koruma kalkanı sağlarken öte yandan, gerek basın gerek sosyal medya, gerekse kamu gücü eli ile geçmişte de uyguladığı yöntemlerle bazen rakip gördüğü veya sahip olmak istediği alanlara zabıt tutturarak, bazen de sosyal medyadaki kadrolu elemanlarının yardımı ile hedef seçtiği insanları itibarsızlaştırarak, yalan haber yaptırarak, yıldırma bezdirme operasyonları, bu ve bunun gibi hileli yöntemler kullanarak bölgenin en kıymetli arazi ve mülklerini kendi ailesi ve şirketleri adına toplamış satın almıştır. Bu arazi ya gözünden kaçmış yada o gün bütçesi yetmemiş ki alamamış. Burası gibi satın alamadığı veya satın almak isteyip alamadıkları mülk sahiplerine bazen mahkeme yolu ile bazen mafyavari yöntemler kullanarak baskı kurmuştur. Alanını genişletmek, büyütmek için taşınmazlarına sınır bütün mülkiyet sahiplerine bu uygulamaları maalesef istisnasız uygulamış bu arkadaş. Biz de bu sistematik saldırı karşısında yaptığımız küçük araştırmada bölge insanları ile yaptığımız sohbetlerde aynı şeylerin kendilerine de yapıldığını tek tek anlatması ile öğrendik. İyi niyetle başladığımız bu düzenlemelerde gördükki bu güzel alanın en büyük talihsizliği kötülüğü ile nam salmış bir baronun evine, mülklerine sınır komşusu olmuşuz. Bu insanın bölge halkına yaptığı eziyetler, bölgede yaptığı kaçak ve uygunsuz yapılar ve işletmeler, bunlara aldığı uygunsuz ruhsatlar geriye dönük incelendiğinde tek tek ortaya çıkacaktır” dedi.

 

Mahalle sakini sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, konuyu yakından takip eden sivil toplum örgütlerinden, bahse konu eski kazı evinin bulunduğu parselde yapılan düzenlemelere karşı bugüne kadar ortaya koydukları hassasiyetin aynısını, M.D ve ailesinin tasarrufundaki taşınmazlar ve işletmelerdeki çevre ihlali, deniz dolgusu ve kaçak yapılaşmalarla ilgili olarak da ortaya koymalarını bekliyoruz”

 

Mahalle sakini son alarak Bodrum Belediyesi'ne seslenerek, "Buradan yetkililere duyarlı olmaları için çağırıyoruz. Sayın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın  Gümüşlük kıyı kenarlarına inceleme başlatmasını bekliyoruz"dedi.