• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Temmuz 2021 12:16

Tarihin ilk tıp okulunda 2 bin yıl sonra diploma töreni

Tarihin ilk tıp okulunda 2 bin yıl sonra diploma töreni
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 90 öğrenci için modern tıbbın kurulduğu ilk yer olan, Hipokrat’ın da eğitim aldığı tarihin en eski tıp okulu Knidos Antik Kentinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan 90 öğrenci için modern tıbbın kurulduğu ilk yer olan, Hipokrat’ın da eğitim aldığı tarihin en eski tıp okulu Knidos Antik Kentinde mezuniyet töreni düzenlendi.
 
Knidos Antik Kenti'nin 2 bin 200 yıllık tiyatrosunda düzenlenen törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Tıp Fakültesi Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Knidos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
 
Datça ilçesindeki antik kentin 2 bin 200 yıllık tiyatrosunda düzenlenen törende, antik dönemde Knidos'ta eğitim alan doktorların Akdeniz havzasındaki birçok yerde sağlık hizmeti sunduğunu belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Tıp alanındaki teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla sağlık hizmetlerinin de şekil değiştirdiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Tarihsel olarak insan ilişkisi ağırlıklı olan tıbbi uygulamalar, yerini teknolojik uygulamalara bırakmaya başlamıştır. Yeni bilgi ve teknolojilere bağlı olarak eski tıbbi uygulamaların bir kısmı, geçerliliğini yitirmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimiz, teknoloji ile bütünleşmiş, yeni teknolojiler geliştirip uygulayabilen, nitelikli ve araştırmacı hekimler olarak mezun oluyorlar. Onlar bu donanım sayesinde yarınlarımızda, insanlık sağlığı için zorlu fakat çok kutsal bir göreve atılacaklar” dedi.
 
“Tıbbın temel prensibi insanın yaşam hakkını korumaktır” diyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, mezunların tıp biliminin ilk defa bu topraklarda doğuşuyla paralel ortaya çıkan tıp yeminini aynı yerde okuyacak olmalarının önemli bir ayrıcalık olduğunu vurguladı. Tıp biliminin hem bilim hem de sanat; aynı zamanda usta çırak ilişkisi olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan meslek yaşamına başlayacak olan genç hekimlere yeni hayatlarında başarılar diledi.
 
Knidos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Ertekin Doksanaltı Knidos'un antik dönemin en önemli tıp merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.
 
Muğla Valisi Orhan Tavlı fakülteyi birincilikle bitiren Gizem Çınar'a diplomasını ve hediyelerini verdi. Gizem Çınar, daha sonra Vali Orhan Tavlı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Fakülte Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan ile mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.
 
Törende, Tıp Fakültesi Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan ile öğrenciler hekimlik andını okuyarak mesleğe ilk adımlarını attı. Daha sonra öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu aileleri ile paylaştı.

voyage otel