• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 03 Haziran 2021 20:25

“TALEBİMİZ NET, ÜCRET EŞİTLİĞİ İSTİYORUZ"

   “TALEBİMİZ NET, ÜCRET EŞİTLİĞİ İSTİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketi ile DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleme görüşmeleri devam ediyor. 12. resmi oturumun yapıldığı görüşmede işveren taban ücretine yüzde 22,5 teklif ederken işçiler ise “eşit işe eşit ücret” taleplerini yineledi.

voyage otel

14 Haziran’a kadar anlaşma sağlanamazsa greve çıkacak olan işçiler bugün gerçekleşen 12. oturumda görüşmelerin yapıldığı İZENERJİ şirket binası önünde, “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Eşit işe eşit ücret”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “İş ekmek özgürlük” sloganlarını attı. Oturuma Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube yönetiminin yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da katıldı.


“TALEBİMİZ NET, ÜCRET EŞİTLİĞİ İSTİYORUZ"

Görüşme sonrası işçilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Eşit işe eşit ücreti talep ettiğimizi bir kez daha söylüyoruz. Talebimiz net. Başta söyledik, bizi memnun etmeyen rakamı işçiye sormayacağız. Son noktayı daha önceki sözleşmelerde olduğu gibi yine işçiler koyacak. Bugün yüzde 22,5 teklif geldi. Gelin bu toplu sözleşmeyi masada bitirelim. Eğer ki hafta sonuna kadar bu görüşmeler İZENERJİ emekçilerinin talep ettiği gibi geçmezse başta İzmir Büyükşehir Belediyesi sonra burada grev kararımızı asacağız. 13 Haziran gecesi ise greve çıkacağız” dedi.


“YARIN 10 BİN İZENERJİ İŞÇİSİYLE ALANDA OLACAĞIZ”


130 gündür sürecin masada bitmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getiren Yıldız, “Bu süreci tıkayan sendika değildir. 10 bin İZENERJİ işçisiyle sokakta olduğumuzda kimse işçiye veya bağlı olduğu sendikaya suç bulmasın. Bu kararlılığa herkes iyi baksın. Biz bugün buralarda belki yüzleriz yarın on binler alanda olacağız. Hafta sonuna kadar olumlu bir şey çıkmazsa pazartesi ya da salı günü 10 bin İZENERJİ işçisinin belirttiği yerde toplanarak grev kararımızı asacağız” diye konuştu.