• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mart 2021 17:31

TADİV'den Görkemli Nevruz kutlaması

TADİV'den Görkemli Nevruz kutlaması
AZERİLER NEVRUZ'U KUTLADI Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV), Ankara'da pandemi kurallarını uygun bir şekilde Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV), Ankara'da Haydar Aliyev Parkı'nda yer alan Bakü restoranda pandemi kurallarına uygun bir şekilde Nevruz Bayramı'nı kutladı. Etkinlikte sembolik Nevruz ateşi yakılıp, yemekler yenilirken dünyadan türküler söylendi.

voyage otel

Ankara Haydar Aliyev Parkı Butabaku restoranda gerçekleştirilen Nevruz kutlaması, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile TADİV ortaklığında düzenlendi. Nevruz kutlamasında Azerbaycan'ı Elçilik 1. katibi Elçin Allahverdiyev temsil ederken TADİV adına da Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar açılışa katılan isimlerden oldu. 

Nevruz kutlamasına, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Keseinov, Türksoy Azerbaycan Temsilcisi Elçin Qafarlı, Türk Azerbaycan İş Konseyi Başkanı Selçuk Akat, iş insanları Kamil Salduz, Hakan Kılıç, Ahmet Hançerlioğlu, Muhsin Şaşmaz; Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Eski Milletvekili Metin ışık, Hüseyin Kocabıyık, Çorum eski Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt; Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı Yahya Akengin gibi isimler katıldı.

Corona virüs pandemisi nedeniyle önlemlerin üst düzey olduğu Nevruz kutlamasında mesafe kurallarına  dikkat edildi. Nevruz için hazırlanan ve bereketi temsil eden 'Semeni' sofrası da görenleri hayran bıraktı.

Nevruz kutlamasında Azerbaycan'ı Elçilik 1. katibi Elçin Allahverdiyev temsil ederken TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, açılış konuşması yaptı. Attar, "Türk Dünyasının Novruz Bayramı kutlu olsun" diyerek konuşmaya başladı.

Konuşmasının devamında Karabağ'a da değinen Attar "Dilekler gerçek oldu, 28 yıl sonra Karabağ işgalden kurtuldu! Şimdi bu topraklarda Novruz ateşi yansın ve bayramlaşma başlasın. İşgal altından kurtarılan Ağdam’da, Şuşa’da, Zengilan’da, Cebrail’de ve Fuzuli’de Novruz ateşi yakıldı, şükürler olsun! Ergenekon’dan çıkış efsanesinin, yiğit bir milletin kahramanlık hikayesinin, toprağın uyanış realitesinin günü mübarek olsun. Can Azerbaycan başta olmak üzere Novruz coşkusu ile kökünden ayrılmayanlara, soyuna sopuna sahip çıkanlara, milli değerlere kucak açanlara, demir dağları eriterek cihan mefkûresinin harçını örseleyenlere selam olsun! Ecdadımın evladıma emaneti olan bayramımız mübarek olsun! Eveleremize şenlik, devletimize güç, milletimize dirayet ve insanlığa güzellik aşılayan Novruz hoş geldi! Yeni yılımız kutlu ve hayatımız mutlu olsun" diye konustu.