• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 13 Mart 2024 16:02

Süer "provokasyonu yapan Aras"

Süer
Son günlerde Bodrum’da polemik konusu olan olayda İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Raşit Emir Süer, iddia edildiği gibi provokasyonu kendisinin değil, bile bile Ahmet Aras’ın yaptığını, bu iddiasının da görüntülerle desteklendiğini belirtti

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, İYİ Parti Bodrum Belediye başkan adayı Raşit Emir Süer, günler önce belirtmesine rağmen CHP Muğla Büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Aras’ın ısrarına rağmen elini sıkmamış, bu konu hem yerel hem de ülke gündeminde büyük ses getirmişti. Yaşananların tamamen Ahmet Aras’ın planlaması ve provokasyonuyla geliştiğini söyleyen Süer, bu iddiasının da görüntülerle desteklendiğini söyledi.

voyage otel

 

 

“OLAYDAN 3 GÜN ÖNCE CHP SEÇİM BÜROSUNDA SÖYLEDİM”

 

 

Aday olduğu ilk günden beri PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatını başkan yardımcısı yapmasını ve Bodrum’a verdiği hiçbir sözü tutmamasını içine sindiremediği için Ahmet Aras’ın elini sıkmayacağını söylediğini belirten Raşit Emir Süer;  “Yaşanan olaydan 3 gün önce Gündoğan’da seçim koordinasyon merkezini ziyaret ettim. Sağolsun oradaki partililer beni çok iyi karşıladı. O arkadaşlara da Aras’ın elini sıkmayacağımı ve nedenini söyledim. Bu söylemim görüntülerde mevcut. Olay günü Ahmet Aras’ı görünce karşılaşmamak için mekanın içine girdim. Ama Aras benim içeri girdiğimi görmesine rağmen peşimden gelerek, ısrarla elimi sıkmak istedi. Provokasyon yapmak istesem mekanın önünde herkesin önünde yapardım. Ama ben herhangi bir tatsızlık olmasın diye içeri girdim. Bunu göre göre, kararımı bile bile ısrarla peşimden gelen Ahmet Aras mı, yoksa ben mi provokasyon yapıyorum? Ayrıca Ahmet Aras görüntülere müdahale ettirip “PKK” söylemimi çıkarttırıyor. Görüntülerin tamamını seyredince Ahmet Aras’ın kurgusunu çok net görebiliyorsunuz. Oraya gelmesinin 2 amacı vardı; Birincisi, 1 her yerde elini sıkmayacağını söyleyen Raşit Emir Süer’le el sıkışıp sözünde durmayan bir adam olduğumu ispatlamak. (Ki bugüne kadar kendisinin yüzüne yanlışlarını söyleyebilen kimse olmadığı için en olmasını beklediği buydu)ikincisi ise elini sıkmayan nezaketsiz adam ilan etmek. Ama kendi planı bu görüntülerle böyle suya düştü” dedi.

 

 

“SİYASİ NEZAKETTEN BAHSEDEN ARAS DANIŞMANINA NEDEN SES ETMİYOR?”

 

Makamına talip olduğu kendi partisinin Büyükşehir belediye başkanına hakaret eden danışmanına tek laf edemeyen Ahmet Aras’ın, siyasi nezaketten bahsedecek son kişi olduğunu söyleyen Raşit Emir Süer;

 

 

“Haftalar önce nedeniyle bilmesine rağmen el sıkmama konusunu siyasi nezaketsizliğe bağlayıp şov yapan Ahmet Aras, acaba neden kendi partisinin mevcut Büyükşehir belediye başkanına hakaret eden danışmanına tek laf edemiyor? Aynı danışman CHP’lilere çok ağır hakaret edince neden Ahmet Aras suskun kalıyor? Ben şimdi bütün Bodrumlu hemşehrilerime soruyorum; PKK’nın avukatını başkan yardımcısı yaptığı için elini sıkmamam mı siyasi nezaketsizlik, yoksa kendi danışmanının Muğla Büyükşehir Belediye başkanına ve kendi partililerine ağza alınmayacak küfür etmesi ve buna tek laf bile edilmemesi mi siyasi nezaketsizlik? Ben mi yoksa danışmanının rezilliklerine göz yuman, sessiz kaldığı için bir anlamda küfürleri onaylayan Ahmet Aras mı nezaketsiz. Yorumu siz sevgili Bodrumlulara bırakıyorum” dedi.