• raşit emir süer
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 17:16 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 17:19

Soyer: Yeni bir hukuk mücadelesi başlatıyoruz

Soyer: Yeni bir hukuk mücadelesi başlatıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe'de SİT alanı ve tarım arazisi üzerine yapılmak istenen Go-Kart eğitim pisti ve yarış alanına karşı mücadele eden çevrecilere destek verdi.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesine bağlı Yelki Mahallesi'nde SİT alanı ve zeytinliğin bulunduğu tarım arazisi üzerine yapılmak istenen Go-Kart eğitim ve yarış pistine karşı bölge halkı 2 yıldır mücadele veriyor.

voyage otel

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, piste karşı mücadele veren bölge halkının çağrısına yanıt verdi. Soyer, "Yelki Mahallesi'nde tarım alanı üzerine kurulmak istenen Go-kart pistine karşı mücadele veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çevrecilerin sonuna kadar yanındayım" diyerek destek verdi.

 

Ayrıca Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye olarak arazinin korunması için yeni bir hukuk mücadele başlatacaklarını ifade etti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kasım 2019'da pistin yapılmasına izin vermesi üzerine bölge halkı İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne karşı dava açtı. Bunun üzerine bilirkişi heyeti, bölgede gerçekleştirdiği keşif ve incelemenin ardından, ses ve ışık kirliliği oluşacağı, tarım arazilerini ve zeytinlikleri olumsuz etkileyeceği gibi gerekçelerle pistinin yapılmasında 'kamu yararı olmadığı' yönünde rapor hazırladı. Hazırlanan rapora rağmen mahkemenin sonucunu bekleyem şirket, belediyenin mührünü kırarak asfalt dökmek istedi. Buna karşı bölge halkı çadır kurarak nöbet tutmaya başladı.