• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ekim 2022 16:30

soruşturma açılan Tunç Soyer’e destek: Asla yalnız yürümeyeceksin

soruşturma açılan Tunç Soyer’e destek: Asla yalnız yürümeyeceksin
Genel-İş İzmir Şubeleri, hakkında soruşturma açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e şube binasına astıkları “Asla yalnız yürümeyeceksin” pankartıyla destek verdi.

Genel-İş İzmir Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül’ün 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmadan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından üç ayrı konu hakkında soruşturma izni verilmesine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

voyage otel

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık binası önünde yapılan açıklamaya Genel-İş Şube yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi. Açıklamaya ayrıca belediye binasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılım gösterdi.

 

“AKP elini İzmir’den çek”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” sloganlarının atıldığı açıklamada Genel-İş İzmir Şubeleri başkanlık binasına “Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı pankart astı.

 

“ÜLKEYİ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKENLERE DAVA AÇILMALI”


Açıklamada konuşan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Dolar 18 lirayı geçmişken AKP iktidarı gündemi değiştirmek için farklı şeyler yapıyor. Maalesef bu ülkede çocuk tacizcilerine, tecavüzcülerine dokunulmazken, bu ülkeyi soyanlara dokunulmazken, düne kadar işbirliği yaptıkları mafya bozuntusunun açıkladıklarına dokunulmazken geldiği günden beri işçinin emekçinin yanında olan, tek derdi İzmir halkına hizmet üretmek olan Tunç Soyer’e el uzatmak istemiştir. Biz DİSK olarak Genel-İş ailesi olarak buna izin vermeyeceğiz. Soruşturma açılacaksa tüm halkın birikimlerini satan bu ülkenin zengin topraklarını yandaşlara peşkeş çeken kişilere dava açılmalı. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanları ve meclis üyelerinin yerine kayyum atayarak ülkeyi yönetebileceğini iddia ediyorsun. Ama biz işçi sınıfı olarak önümüze sandık geldiğinde en yakın zamanda gereken cevabı sana vereceğiz” dedi.


“EMEKÇİLER OYLARINA SAHİP ÇIKIYOR”


DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, saldırılara karşı birlikte mücadele edeceklerini söyleyerek, “Biz onlara en yakın zamanda sandıkta ne yapacağımızı göstereceğiz. AKP giderek halk gelecek. Demokrasi işçinin ekmeğidir diyoruz. Demokrasiye sahip çıktığımız için bugün buradayız. Emekçiler oylarına sahip çıkıyor demek için burayız” diye konuştu.

Son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Türkiye zor günlerden geçiyor. Yoksulluk, sefalet giderek büyüyor. Yoksulluk bir kader değil. Peki neden bu yoksulluğu yaşıyoruz çünkü birileri emeğin hakkını çalıyor. Bu bir kadar değil bunu değiştireceğiz. Hesap soracağımız günlere az kaldı. Dayanışma ile bunu yapacağız. Biz el ele verdikçe bize zorbalık yapamayacaklar” dedi.