• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 08 Aralık 2021 14:29

Skandala bir tepki de inşaat işçileri sendikasindan geldi!

Skandala bir tepki de inşaat işçileri sendikasindan geldi!
DİSK'e bağlı YAPİ DEV İŞ sendikası olayın ilk olmadığına vurgu yaparak, benzer olaylarla sık sık karşılaştıklarını belirtti.

Muğla'nın Bodrum İlçesinde iş elbisesiyle minibüsüne binen yolcuyu oturtmak istemeyen şoför hakkında idari işlem başlatıldı ve 'şoför kartı' da iptal edilmesi tepkileri dindirmeye. DİSK'e bağlı YAPI DEV İŞ sendikası olayın ilk olmadığına vurgu yaparak, benzer olaylarla sık sık karşılaştıklarını belirtti.

voyage otel

 


YAPI DEV İŞ sendikası Muğla Temsilcisi Güney Şirin, yaptığı basın açıklamasında "07.12.2021 tarihinde akşam saatlerinde bir otobüs şoförünün inşaat işçisi arkadaşımızı kıyafetinin kirli olması gerekçesiyle araca almak istememesi ve koltuğa oturmasına engel olmaya çalışması kabul edilemez. Bu yaşanan olumsuzluk ilk değildir. Yıllardır her inşaat işçisinin başına defalarca gelmiştir, gelmektedir. Bu görüntüleri çekerek olayın kamuoyu tarafından duyulmasına ve inşaat işçisi arkadaşımızla dayanışma gösteren duyarlı yurttaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Şoförlerin daha duyarlı olması gerektiğini belirten Şirin, "Akşam iş dönüşü yağmurda, soğukta inşaat işçisi olduğu için durmayan araç şoförlerini sıkça görmekteyiz. Yaşanan bu haksızlığı ve insana yakışmayan olayı kınıyor, tekrarlarının yaşanmaması için Büyükşehir belediyesi ve şoförler odasının gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz. Araç şoförlerini daha duyarlı davranmaya, empati yapmaya davet ediyoruz. Tüm inşaat işçilerine buradan çağrı yapıyoruz. Örgütlemekten, bir araya gelmekten başka şansımız yok. Sendikamıza üye olun, güçlü olun!"diye konuştu.