• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Temmuz 2021 11:14

Sinemanın Kral ve Kraliçeleri Bodrum’da seçildi

 Sinemanın Kral ve Kraliçeleri Bodrum’da seçildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam düzenlenen 4. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması’nda yarışmacılar kadar dünyaca ünlü jüri üyeleride damga vurdu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Samara Otel’de  düzenlenen 4. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması’nda 965 aday arasından finale kalan 12 erkek ve 12 kadın yarışmacı mücadele etti.

voyage otel

 

 

Müzikler eşliğinde dans eden ve ünlü giyim markalarının kıyafetleri tarafından düzenlenen defile ile podyuma çıkan mankenleri Türk ve dünya sanatının önemli isimlerin bulunduğu jüri üyeleri seçti. Tamer Karadağlı’nın jüri başkanlığını yaptığı yarışmada geleceğin sinema sanatçılarını Erhan Yazıcıoğlu, Salih Güney, Volkan Severcan, Coşkun Sabah, Alman sanatçı Wilma Elles, Bahar Öztan, Can Nregis, Berrin Can, Dr. Servet Terziler, Menekşe Kankavi Tansel Aksoy, Kasım Aksoy Muammer Kapucuoğlu seçti.

 

COŞKUN SABAH KONSERİ İLE BÜYÜLEDİ

 

Yöneticiliğini Atilla Kaplakarslan’ın yaptığı Vizyon Production ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin katkıları ile düzenlenen yarışmada jüri üyeleri arasında yer alan  Türk müziğinin ünlü ismi Coşkun Sabah söylediği şarkılarla damgasını vurdu. Coşkun Sabah’ın söylediği Anılar ve Aşığım sana isimli şarkılara  salonda bulunan yaklaşık 300 kişide eşlik etti.

 

 

KRAL VE KRALİÇE GÖZ KAMAŞTIRDI

 

Yaklaşık iki saat süren yarışma sonucunda kadınlarda birinciliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema TV öğrencisi 22 yaşındaki Tutku Topaç, erkeklerde ise Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi 22  yaşındaki Ferdi Sattı birinci oldu. Topaç’a kraliçe kupasını Tamer Karadağlı ve Sattı ise Wilma Elles verdi. Yarışmada erkeklerde 2. Cliği Eren Şevki Sancak, 3.lüğü  Melih Fazıl Gürkal elde ederken kadınlarda ise 2.liği Hayat Mertcan, üçüncülüğü Selin Sirekoğlu kazandı.

 

Konuşma yapan Wilma Elles “Bugün yarışmada bence 24 tane birinci var, çünkü hepsinin emekleri, yetenekleri birbirlerinden çok farklı değil, Türk sinemasına önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum, jüri olarak karar vermekte büyük güçlük çektik” diye konuştu. Jüri başkanı Tamer Karadağlı ise kral ve kraliçeyi kutlayarak “Türk sineması kendisini çok geliştirdi, sizlerde yolun çok başındasınız, buraya kadar gelmeniz bile ne kadar yetenekli olduğunuz konusunda bilgi veriyor, yolunuz açık olsun” diye konuştu.

 

Yarışma jüri üyeleri ve ilk üç dereceye giren yarışmacıların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erd