• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 13:16

şiddete tepki “ Kalem bıraktılar”

şiddete tepki “ Kalem bıraktılar”

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Belediye Meydanı’nda bugün yaklaşık 500 öğretmen İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine ortak basın açıklaması ve eylem yaptı.

voyage otel


SİYAHLAR GİYİNEREK EYLEM GELDİLER

 

Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen, üyeleri öğretmenleri İstanbul’da yaşanan vahşeti protesto etti ve hemen hemen her gün veli, öğrenci veya bir yakını tarafından fiziksel olarak şiddete uğrayan öğretmenler için ortak basın açıklaması yaptı. Tüm öğretmenlerin siyah tişört ve pantolon giyerek eyleme geldikleri görüldü.

 

 

BODRUM BELEDİYE MEYDANINI İNLETTİLER VATANDAŞLAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

 

Öğretmenler eylemde Artık Yeter Can Korkusuyla Yaşamak İstemiyoruz, Öldürmek Suçtur Yaşamak Haktır, Öğretmenler Sahipsiz Değildir, Susmuyoruz Korkmuyoruz Yaşamak İstiyoruz, Öğretmene Sahip çık Geleceği Karartma ve Susma Haykır Şiddete Hayır sloganları attı. Bodrum Belediye Meydanı’ndaki eylemi gören vatandaşlarda öğretmenlere alkışlarla destek verdi


Sendika temsilcilerinin bölüm bölüm okuduğu “Öğretmenime dokunma yeter” başlıklı  açıklamada şunlara yer verildi.

 

 

 

EEĞİTİM ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLER AÇIK HEDEF HALİNDE


Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

 

Eğitim çalışanları ve öğrencilerimiz açık hedef halindedir.

 Her zaman söylediğimiz gibi eğitimden tasarruf olmaz. Ancak bizim ülkemizde tasarruf ilk eğitimle başlıyor. Okullarımız, öğretmenlerimiz yalnız bırakılıyor.

Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye’de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir.

İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir lisede dehşet filmlerini aratmayan bir silahlı saldırının yaşanması ve bu saldırı sonucunda bir eğitimcimizin yaşamını yitirmesi, okullarımızın güvenlik açısından geldiği son durumu da gözler önüne sermiştir.

 

 

İTİBARDAN TASARRUF OLMUYORDA EĞİTİMDEN GÜVENLİKTEN TASARRUF OLURMU?


“İtibardan tasarruf” olmuyor da güvenlikten olur mu?! Gerekli adımların atılması için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor?

İktidarın plansızlığı sebebiyle ülkenin demografik yapısı ve güvenliği ciddi risk altındadır.

 Planlama ve rehabilitasyon süreçleri sağlıklı işletilmediği için güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşanmaktadır.

Bu güvenlik açığının faturası bizlerin canı mı olacaktır?

Bu sorulara yanıt vermeden bizler başsağlığı dileyecek hiçbir yöneticinin samimiyetine ve ciddiyetine inanmıyoruz.

KALEMLERİNİ MEYDANA BIRAKTILAR

Öğretmenler basın açıklaması sonrasında kalemlerini Bodrum Belediye meydanına bırakarak şiddete tepki gösterdiler. Bugün eğitime bir gün ara verdiler,

 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

ARTIK YETER! CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ!

CAN GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANSIN, GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN!

 

HÜRRİYETÇİ EĞİTİMSEN

 

Millî Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

 Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti! Şiddetin, cinayetin tek bir faili olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

"Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür."

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır.

Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

SLOGAN:ÖLDÜRMEK  SUÇTUR,YAŞAMAK HAKTIR.