• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 17 Eylül 2023 11:16

Şenol Aslanoğlu yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçildi

Şenol Aslanoğlu yeniden CHP İzmir İl Başkanı seçildi
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, 550 delegenin 412'sinin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atilla, yeni belediye başkanları içinde en yüksek delegeler içinde de ikinci yüksek oy aldı

HABER MERKEZİ - CHP İzmir İl Kongresi'nde mevcut başkan Şenol Aslanoğlu yeniden başkan seçildi.

voyage otel

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Fuar İzmir’de gerçekleştirilen ve tartışmalar yaşanan 38. CHP İzmir İl Kongresi’nde mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak yarıştı.


Kongrede blok liste ile yapılan seçimleri beyaz liste ile yarışan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu kazandı. Aslanoğlu, 550 delegenin oy kullandığı kongrede 412 oy alırken rakibi Başak ise 138 oy aldı.

 

 

OLGUN ATİLLA'YA DELEGEDEN TAM DESTEK 

 

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu 403, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 402, Olgun Atila 408, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 337, Ekrem Oran 383, Heval Savaş Kaya 384, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin 394, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç 377, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal 360, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay 396, Burak Kotan 376 kurultay delegeliğinde en yüksek oyu Yasin Ergül 416, en düşük oyu Abdül Batur aldı. Atilla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den daha fazla oy almış oldu.
 

 

Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atilla, yeni ve eski belediye başkanları içinde en yüksek oy alan delegeler içinde de ikinci yüksek oy aldı.

 

 

Sonuçların ardından konuşan Aslanoğlu, şunları söyledi: "İki gündür bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreden CHP, güçlenerek ve kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok. El ele omuz omuza sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Destek veren, katkı koyan, iki gününü bizimle paylaşan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. İl kongrelerini ilçe başkanlarımız yaratır ve var ederler. İki günü yaratan 30 ilçe başkanım iyi ki varsınız, iyi ki yoldaşımsınız."