• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 12 Ocak 2023 18:41

Savcılık Bodrum Belediyesi Başkanı Aras için soruşturma izni istedi

Savcılık Bodrum Belediyesi Başkanı Aras için soruşturma izni istedi
Bodrum'un Göl Mahallesi Cennet Koyu yakınlarındaki projesinin inşaat ruhsatının iptali sonrası hakkında suç duyrusu yapılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, için savcılık İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

HABER MERKEZİ - Bodrum Belediyesi tarafından Gölköy Mahallesi'ndeki Gökburun'da Cengiz İnşaat'a ait 180 dönümlük alandaki tartışmalı proje ile ilgili inşaat ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Cengiz İnşaat AŞ, hukuki süreci başlattı. Ruhsatı başkanlık oluruyla iptal eden Bodrum Belediye Başkanı Amet Aras hakkında suç duyrusunda bulunan şirketin talebini inceleyen savcılık, İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni verilmesi için talepte bulundu.

voyage otel


Bakanlığın soruşturma izni vermesi durumunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında konu ile ilgili soruşturma başlatılacak.

 

12 Aralık'ta verilen ruhsatı ilk etapta savunan ve hukuka uygun olduğunu ifade eden  Başkan Aras, geçtiğimiz Cumartesi düzenlediği basın toplantısında verdikleri inşaat ruhsatını iptal ettiklerini duyurmuştu. Aras, söz konusu ruhsata ilişkin özelleştirmenin iptali için açılan dava ve buna istinaden Danıştay tarafından alınan iptal kararı üzerine böyle bir karar aldıklarını söylemişti.