Düzenleme : 30 Kasım 2024 15:12
Sanatçı Suavi’ye Ağaç Kesme Cezası

Ekipler, projede yer alan ağaç rölöve paftası çerçevesinde, 29 ağacın taşınması gerekirken taşınmadığını ve 11 ağacın ise kesildiğini tespit etti
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Mehmet Suavi Saygan’a ait Bodrum’daki arazide, Belediye onaylı projede belirtilen korunması gereken ağaçların kesildiği belirlendi. Ekipler, projede yer alan ağaç rölöve paftası çerçevesinde, 29 ağacın taşınması gerekirken taşınmadığını ve 11 ağacın ise kesildiğini tespit etti. Ayrıca, arazinin kuzeybatısındaki park alanında yapılan incelemelerde, alandaki tüm ağaçların kesildiği ve sadece bir zeytin ağacının bırakıldığı görüldü.
Bodrum Orman İşletme Şefliği Koruma Ekibi’nin raporlarına göre, inşaat faaliyetleri sırasında 40 ağacın yok olduğu, bu ağaçlar arasında zeytin, palmiye, çam ve pırnal meşesi türlerinin bulunduğu belirtildi. Kesilen ağaçlar sonucunda 8,303 metreküp orman alanı zarar gördü. İnşaat sırasında yapılan duvarların projede belirtilen özelliklere uymadığı, tuğla kullanılarak yapıldığı ve üzerine sıva ya da taş kaplama yapıldığı kaydedildi.
Tespit sonrası Saygan'a 47 bin TL idari para cezası kesildi.
- 13:34Tarımda devrim: B-Reçete sistemi çiftçiye umut oluyor
- 13:25İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hatibzade: Kısır döngü sona ermelidir
- 13:14Salihli muhtarlarından kaymakama tam destek: Mahalle sorunları masada!
- 13:04Karadeniz usulü ustalık: Duvarı yıkmadan yerini değiştirdiler
- 12:54Manisa'da dehşet: İşçi toprak altında kaldı, kurtarma çalışmaları sürüyor!




