Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Samsunda yerel lezzetler tanıtıldı.Kamu
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Samsunda yerel lezzetler tanıtıldı.
Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolunda yerel lezzet stantları açıldı. Bafra nokulu, Kavak tiridi, Çarşamba kıvratması, Çakallı menemeni ve Terme pidesi gibi Samsuna özgü lezzetler burada vatandaşlara sunuldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da stantları ziyaret ederek görevlilere kolaylıklar diledi.
"16 tescilli, 5 tane de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz var"
Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş yaptığı açılış konuşmasında, "İlimizin zengin mutfak kültürünü geniş kitlelere tanıtmak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarmak en temel hedefimizdir. Çoğunluğu gıda ürünü olmak üzere 16 tescilli, 5 de tescil aşamasında olan coğrafi işaretli ürünümüz mevcut. Ancak bu sayı Samsun gibi zengin bir mutfağa sahip şehir için yeterli değil" ifadelerini kullandı.
Samsunun lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik vatandaşlardan büyük ilgi gördü.