• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 22 Aralık 2023 13:14

Sahte anket olayında flaş gelişme! Özay KARTAL, anketi kimlerce yaptırdığını açıkladı..

Sahte anket olayında flaş gelişme! Özay KARTAL, anketi kimlerce yaptırdığını  açıkladı..
23 Aday adayın olduğu ilçede sadece 3 adayin ismi soruldu.  CHP Belediye Başkan Aday Adaylarından Özay KARTAL, açılışta ket geleceğini açıkladı

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde sahte anket tepkilere neden oldu. İlçedeki vatandaşlar aranarak Muğlabüyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında 8 isim  Bodrum için de sadece üç isim önerildi. Bodrum için Ahmet Aras, Mustafa Saruhan ve Ali Öztürk'ün isimleri sorularak "hangisini Belediye Başkan Adayı olarak görmek istersiniz' diye soruldu. Anket kapsamında 150 bin kişi ile telefon görüşmesi yapıldı.

voyage otel

 

23 aday adayın yarıştığı bu anket Bodrum'da tepkiyle karşılandı.   CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Özay KARTAL, CHP Bodrum İlçe örgütü önünde basın açıklaması yaprak ankete tepki gösterdi.  Kartal, “Kimin yaptırdığı belli olmayan bu anket, manipülasyon amaçlıdır.”diyerek tepki gösterdi.

 

 

Anketin demokrasiye müdahale olarak değerlendiren KARTAL, " Sali gününden itibaren Bodrum'da yüz binlerce insan aranarak ' Siz Bodrum Belediye Başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz" diye sorulmuş. 23 aday adayının ismi çizilerek sadece 3 aday adayının ismi soruldu. Karanlık güçlerinin eli, sermayenin eli, Bodrum'u yağmalamayak isteyenlerin eli Bodrum'un üzerine uzandı. Yüzbinlerce insan CHP'nin sadece 3 aday adayının olduğuna inandırılmaya çalışıldı. CHP kasetlerle, siyasi oyunlarla, anket manipülasyonlarla yönetilecek bir parti değil. Biz aday adayları olarak buradayız. Bu oyuna karşı çıkıyoruz.Bodrum rantın eliyle yönetilemez. Bu oyunu bertaraf edeceğiz"dedi.

 

 

Açıklamasında anketin sermaye grupları tarafından yatırıldığı imasında bulunan Kartal,"Anketin kimler tarafından yatırıldığını açıklıyorum. Bu anket Bodrum'un Cennet Koyu'na çökenler yaptırdı, Bodrum'u Akbelen Ormanı yok edenler dizayn etmeye çalışıyorlar. Bodrum’un dağına taşına beton dökmek isteyenler bu anketlerde siyaseti dizayn etmek istiyorlar. 23 aday adayı kendi hakkını koruyacaktır. Kendi hakkına sahip çıkmayan aday Bodrum'a sahip çıkamaz.

Dağlarımız betona gömülüyor, koylarımız yok ediliyor, parsel parsel satiliyor. Bodrum’dan milyon milyon dolarlar götürülürken Bodrum halkı susuz, yolsuz ve kanalizasyonsuz bırakılıyor." Diye konuştu.

 

Ankete ilişkin resmi açıklama   CHP Muğla il örgütünden açıklama geldi.  CHP Muğla İl Sekreteri Müge Yenisu yaptığı açıklamada "Gerek partililerimiz gerekse de vatandaşlarımızdan Büyükşehir ve 13 ilçemiz olmak üzere konuyla alakalı şikayet ve rahatsızlık duyduklarını belirttikleri telefonlar aldık, almaya da devam ediyoruz. İl Başkanımız nezdinde CHP Muğla İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığında 8, İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığında 3 aday olarak kısıtlanması ile ilgili asla bir onayımız yoktur, yapılan anketler bilgimiz dahilinde değildir.Yönetim Kurulumuzdaki avukatlarımız da gerekli prosedürleri yürütmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılması hususu doğarsa bilgi verilecektir." İfadelerini kullandı.