• Nevavprestij
SAĞLIK Haber Girişi : 15 Ekim 2021 16:46

Sağlık örgütleri: Aşıya değil halk sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı çıkılmalı

Sağlık örgütleri: Aşıya değil halk sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı çıkılmalı
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı karşıtlığı tartışmaları devam ediyor. İzmir'de miting düzenleniyor...

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşı karşıtlığı tartışmaları devam ediyor. Hükümet yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkililer aşı olma çağrıları yaparken bir taraftan da aşı karşıtları 17 Ekim 2021 tarihinde İzmir’de “Büyük Uyanış” başlıklı mitingde bir araya gelmeye hazırlanıyor. İzmir’deki sağlık örgütleri temsilcileri ve Emek Partisi İzmir İl Başkanı ile konuyla ilgili görüştük.

voyage otel

 

MÜFTÜOĞLU: HALK SAĞLIĞI SUÇU İŞLENİYOR


İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Müftüoğlu, en az 2 doz aşısı olan 18 yaş üstü nüfusta aşılama oranı yüzde seksenlere dayanan, büyükşehirler içinde en yüksek orana sahip İzmir’de aşı karşıtı miting yapılmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Müftüoğlu, “Yalnızca aşı karşıtı olarak değil maske ve mesafe kuralına da karşı olduklarını önceki mitinglerinde maskesiz alanda yer alarak ilan etmiş olan bu grup açıkça, aşı karşıtı propagandalarıyla halk sağlığı suçu işlemektedir” dedi.

Aşılı bireyin yalnızca hastalıktan korunmayacağını, aynı zamanda hastalığın yayılması ve bulaşmasını da önlediğine dikkat çeken Müftüoğlu, aşı karşıtı gruplar tepkilerinin bireysel olduğunu iddia etse de art arda aşısız ya da aşı karşıtı kişilerin Kovid-19 nedeniyle öldüğünü ve bu tür propagandaların önümüzdeki günlerde daha çok can alacağını söyledi.

 

ULAŞOĞLU: MİTİNGE İZİN VERİLMEMELİ


SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Baran Ulaşoğlu, maskesiz ve mesafe kuralları gözetilmeksizin gerçekleştirilecek olan mitinge İzmir Valiliği’nin izin vermemesi gerektiğini söyledi. Ulaşoğlu, “Aksi bir tutum, aşılamadan önce kaybedilen 445 hekimin vebali üstümüzdeyken, hastanelerde gece-gündüz ailelerinden ayrı, izinleri iptal edilerek çalışan, aile sağlığı merkezlerinde ağır iş yükünün yanında bir de günde bir buçuk milyona yakın Kovid-19 aşısı uygulayan sağlıkçıların emeklerini hiçe saymak olacaktır” dedi.