• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 16 Mayıs 2020 14:10

Sağlık Müdürlüğü'nden kritik uyarı

Sağlık Müdürlüğü'nden kritik uyarı

Sıcaklık normalin üstünde GENEL 16 Mayıs 2020 Cumartesi 13:30 Uzun zamandır mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklığı bu yıl ani bir artışla normalin üzerine yükseldi. Uzmanlar özellikle kronik hastalığı olan ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların ani ısı artışına karşı dikkatli olmalarını istedi. Bahar aylarından yaza geçerken aniden artan sıcaklıklarla birlikte birçok kişinin önlemsiz sıcağa ve güneşe maruz kalabildiğini belirten uzmanlar, böyle günlerde vücudun ısı dengesini sağlamak için kalbin daha fazla çalıştığını, bu nedenle kalp rahatsızlıklarının baş gösterebildiğini belirtti.

voyage otel

 

“Sağlıklı kişiler de rahatsızlanabilir”

 

Hafta sonu sıcaklıkların iyice artacağını belirten Aydın Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ani yükseliş gösterecek olan hava sıcaklığının sadece hipertansiyon ve kalp hastalarını değil, sağlıklı kişileri de olumsuz etkileyebileceğini belirtti. “ Herkes dikkat etmeli” Kalp krizinin en önemli tetikleyicilerinden birinin sıcak ve nemli hava olduğunu belirten yetkililer, "Havaların aniden ısınmasıyla kişide ani kan basıncı düşüşü ya da yükselmesi olabilir. Kalp ve damar hastalarında, yaşlılarda bu ani değişimler kalp krizi ile sonuçlanabilir. Aynı risk gençler için de geçerlidir, güneşe uzun süre maruz kalmak, susuz kalmak, koruyucu giysi, şapka kullanmamak güneş çarpmasına neden olabilir ve herkes için risk oluşturabilir" diyerek sıcak günlerde herkesin daha dikkatli olmasını tavsiye etti.

Öte yandan benzer bir açıklama Aydın valiliğinden de geldi. Valilikten yapılan açıklamada "Bu hafta sonu Cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artarak bölge illerimizde  (İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale) mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini aşabileceği değerlendirilmektedir. 
 
Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir." denildi.