• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Mart 2022 13:25

Rusya- Ukrayna Savaşı Türk Turizmini Vurdu

Rusya- Ukrayna Savaşı Türk Turizmini Vurdu
BODER Basın Sözcüsü Yiğit Girgin, “Türkiye’nin hava sahası Rus uçaklarının kullanımına açık. Bu konuda Dünya, Türkiye’ye bir yaptırıma gider mi? Türkiye bir karar almak zorunda kalır mı? bilemiyorum" dedi.

Bodrum’da görev yapan basın mensupları ile biraraya gelen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) yönetim kurulu, sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 

voyage otel

 

Manastır Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan BODER Basın Sözcüsü Yiğit Girgin, bu yıl Ukrayna’dan ümitli olmadıklarını dile getirerek, “Kimsenin beklemediği yerden bir gol oldu. Bu sene Türkiye sahil bandından artış beklerken, Rusya’nın bu beklenmedik hareketi karşısında herkese şaşkın. Bu ilk etapta Rus ve Rusça konuşan ülkeler pazarında yüzde 50 kaybettirdi. Ukrayna çok ciddi kan kaybeder. Gün geçtikçe toparlanma süreci imkansız bir noktaya gidiyor. Rusya da ekonomik yaptırımlar doğrultusunda ne kadar yurtdışına çıkar, bu bölgenin ilgilendiği oligarklar ne kadar gezebilir, şu anda bunlar muallak.” dedi. 

 

Planlanan Nisan uçuşlarında bir iptal görmediklerini ifade eden Girgin, “Bir saat sonra ne olur bilemem. Bölgede ve ülkede planlanan da teorik olarak şu an için bir sıkıntı yok. Pratik olarak sıkıntı kartopu gibi büyüyebilir.” dedi.