• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mart 2024 10:05

Ruhsat karmaşası isyan ettirdi

Ruhsat karmaşası isyan ettirdi
Bodrum Belediyesi'nden Etüd Merkezi yapmak üzere ruhsat alan firmanın, projeyi sosyal medya hesaplarında 5 katlı konut olarak satma çabası tepkilere neden oldu

Yatırımcı firmanın sosyal medya hesaplarındaki görsellerde, teras katı ile birlikte 5 katlı binalarda konut projesi olarak pazarlanıyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konuyla ilgili araştırma yapan Kent Haber'in edindiği bilgilere göre, projeye etüd merkezi yapmak üzere ruhsat verilmiş. Bodrum Belediyesi'ne sunulan etüd merkezi projesine göre, 12 Aralık 2023’te maksimum 10,50 metre yüksekliğinde 2 katlı bina yapımı için inşaat ruhsatı verilmiş. 

voyage otel

 

 

 

İnşaatın başladığı günden bu yana tepkilerini gösteren mahalleli ise projenin kat yüksekliği ve yapı yoğunluğu bakımından imar kanununa aykırı olduğunu iddia ediyor. 

,

 

Mahalle sakinleri bugün inşaatın olduğu bölgede toplanıp basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinlerine Türkiye İşçi Parti İlçe Başkanı Arif Özçelik, Belediye Başkan Adayı Özgül Tuzcu ve meclis üyesi adaylarıyla, İYİ Parti Bodrum Kadın Politikaları Başkanı Nilay Konday ile belediye meclis üyesi adayları destek verdi.