• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:26

Prof. Dr. Ahmet Saltık'a ölüm tehdidi

Prof. Dr. Ahmet Saltık'a ölüm tehdidi
Koronavirüse karşı kritik uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a KRT ekranlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle sosyal medya üzerinden troller tehdit, hakaret ve küfürler savurdu.


Koronavirüse karşı kritik uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a KRT ekranlarında yaptığı açıklamalar nedeniyle sosyal medya üzerinden troller tehdit, hakaret ve küfürler savurdu.

voyage otel

Saltık, "Bilim Kurulu siyasi otoriteye sözünü geçiremezse istifa etmeli" demişti. Saltık, Bilim Kurulu'nun kararlarını uygulamayan siyasi oteritenin de istifa etmesi gerektiğini vurgulamıştı. Her açıklamasında aklın ve bilimin herkesin ve her şeyin üzerinde olduğunu belirten Saltık, "3-4 hafta Cumartesi-Pazar arka arkaya halkı koronavirüse karşı evlerinden çıkarmadan tarayın" önerisinde bulunmuştu. Saltık'ı Facebook üzerinden bir şahıs "kanınızı içeceğiz" diyerek tehdit ederken bir başkası ise, "kaçacak delik arayacaksınız, çok az kaldı" diye yazdı. Saltık, hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilmişti.
 


Koronavirüse karşı kritik uyarılarda bulunan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a troller KRT canlı yayınında söylediği sözler nedeniyle sosyal medya üzerinden tehdit, hakaret ve küfürler savurdu.

Saltık'ın KRT ekranlarında yaptığı öneri ve açıklamalar büyük ses getirmişti. Saltık'ın KRT'deki açıklamalarının doktorların WhatsApp gruplarında "hoca haklı" denilerek paylaşıldığı öğrenildi. Saltık'ın açıklamaları gerek Youtube'ta gerekse Twitter ve Facebook'ta viral olmuştu.

KRT WEB'ten BARIŞ CAN'ın haberine göre Saltık, "Bu salgın eğrisi olabildiğince hızlı şu anda. Neredeyse x ekseni ile 70-80 derece açı yapıyor. Yani roket gibi neredeyse, dik gidecek. Geçmişe dönük gecikmenin bedelini şu an Türk toplumu ölerek ve hastalanarak ödüyor" demişti.

"Siyasi otoritenin, Türkiye'deki tek adam rejiminin bir kez daha takkesini önüne koyup düşünmesi lazım" diyen Saltık, siyasi iktidarın vahim bir hata içerisinde olduğunu belirterek, "İzlediği politikalar daha çok insanın ölümüne daha çok insanın hastalanmasına ve uzayan salgın nedeniyle ekonominin daha da ağır çöküşüne yol açıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Bilim Kurulu'nun siyasi iktidara sözünü geçirememesi durumunda görevden çekilmesi gerektiğini ifade eden Saltık, Bilim Kurulu kararlarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söylemişti. Saltık, "Eğer siyasal otorite Bilim Kurulu'nun kararlarını yerine getirmeyecekse istifa etmelidir" demişti. 

 

GECİKMENİN BEDELİNİ TÜRK TOPLUMU ÖLEREK VE HASTALANARAK ÖDÜYOR

Bu salgın eğrisi olabildiğince hızlı şu anda. Neredeyse x ekseni ile 70-80 derece açı yapıyor. Yani roket gibi neredeyse, dik gidecek. Bunun daha uzun süre sürmesi belki hafifletilebilir. Geçmişe dönük gecikmenin bedelini şu an Türk toplumu ölerek ve hastalanarak ödüyor. 

VAHİM BİR HATA İÇERİSİNDE SİYASİ OTORİTE

Dolayısıyla siyasi otoritenin bir kez daha, Türkiye'deki tek adam rejiminin takkesini önüne koyup düşünmesi lazım. İzlediği politikalar daha çok insanın ölümüne daha çok insanın hastalanmasına ve uzayan salgın nedeniyle ekonominin daha da ağır çöküşüne yol açıyor. Vahim bir hata içerisinde siyasal otorite.

SİYASİ OTORİTE BU KARARLARI YERİNE GETİRMEYECEKSE İSTİFA ETMELİDİR

Bilim Kurulu'nun önerileri mutlaka siyasi otorite tarafından yerine getirilmelidir. Bilim Kurulu kararları açıklanmalıdır. Eğer siyasal otorite bu kararları yerine getirmeyecekse istifa etmelidir. Eğer siyasi otorite ısrarını sürdürecekse, akıldışı ısrarını sürdürecekse Bilim Kurulunu istifaya çağırıyorum ben. "Böylesine radikal, köktenci ve zorunlu bilimsel olarak tartışmasız önerilerimiz dahi kabul görmeyecek, uygulanmayacaksa biz işlevsiziz, değersiziz, biz anlamsızız... Ey Türk ve dünya kamuoyu durum budur" diyerek Bilim Kurulu bir kenara çekilmeli.

PROF. SALTIK NE DEMİŞ, HANGİ KONULARDA UYARMIŞTI?

Saltık, "Geçene sene bir ayda 35 bin kişi öldüyse bu yıl 37 bin ölüm olduysa, 2 bin fazlalık varsa siz de koronavirüs ölümlerini bin kişi dediyseniz bu bin ölüm nereden geldi? Bu fazladan ölümlerin nedeni ne? Nerede öldü bu insanlar? İdlib'deki çatışmalarda mı şehit oldu haberimiz yok? Bu ölenlerin yaşı, cinsiyeti nedir? 20-30 yaşında Mehmetçik değilse; kadınsa, çocuksa, yaşlıysa, İdlib'de değilse koronavirüsten öldü demektir" ifadelerini kullanmıştı.

"KAÇACAK DELİK ARAYACAKSINIZ, KANINIZI İÇECEĞİZ"

Troller Saltık'ın bu açıklamalarından sonra tehditler, hakaretler, küfürler yağdırdı.

Troller Saltık'a, "vatan haini, Ermeni dölü, FETÖ'cü' gibi iftiralar atarken Facebook üzerinden bir şahıs "kanınızı içeceğiz" diyerek tehdit etti. Bir başkası ise, "kaçacak delik arayacaksınız, çok az kaldı" diye yazdı.

YURTTAŞA "GEBER" DİYEN BÜROKRAT DA HAKARETLER YAĞDIRDI

Saltık'a iftira ve hakaretlerde bulunanların arasında fakir bir yuttaşa "geber" diyerek nefret saçan ve görevden alınan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay da bulunuyor. Noğay koronavirüse karşı akla ve bilime davet eden Saltık hakkında şunları yazdı:

Şizofren beyinli prof. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Prof. Dr. Ahmet Saltık'ı protesto ediyor insanlıktan nasibini almamış bir beyinsizdir diyorum. Cahil bir mahluktur diyorum.

EKŞİ SÖZLÜK'TE BAŞLIK AÇILDI

Saltık'a organize şekilde saltıran troller paylaşımlarla kin kustu. Ekşi Sözlük'te, "prof.dr. ahmet saltık'ın ölümle tehdit edilmesi" başlığı açıldı. 

İşte o paylaşımlar ve küfürler: