• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 19 Mart 2024 10:05

Plajlar Halkındır!

Plajlar Halkındır!
MUÇEV tarafından Bodrum, Dalyan ve Marmaris’teki plaj alanlarını 5 yıl süreyle kiralama ihaleleri iptal edildi

Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV), Bodrum, Dalyan ve Marmaris’teki bazı plaj alanlarını 5 yıl süreyle kiralama ihalesine çıkacağını duyurmuştu. Bugün ise Yunanistan’da başlayan “Havlu Hareketi” benzeri bir protestoya aylardır devam eden STK'ların mücadele sonuç verdi ve ihaleler iptal edildi.

voyage otel

 

 

Patronlar Dünyası'nda Kenan Gürbüz imzasıyla yayınlanan habere göre, Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı ortaklığı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne kamuoyunun tepkisine neden olan MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi; 3. derece doğal sit, nitelikli doğal koruma alanları ve özel çevre koruma bölgesindeki alanları 5 yıl süreyle kiralanmak üzere 13 Mart’ta ihale açmıştı. 

 

 

BEŞ YILLIK İHALE ŞARTLARINI BELİRLEMİŞTİ

 

 

Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki bin 235.14 metrekarelik alan 1 milyon TL + KDV bedelle, Ortaca’ya bağlı Dalyan Mahallesi’nde İztuzu’ndaki 46 bin 371,54 metrekarelik alan 10 milyon 400 bin TL + KDV bedelle ve Marmaris’e bağlı Kızkumu’ndaki 2 bin 609,63 metrekarelik alan 1 milyon 650 bin TL + KDV bedelle ihaleye çıkarılmıştır. Şirket ayrıca, Fethiye ilçesi Kaya Mahallesi’nde bulunan Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki ahşap iskeleyi de 250 bin TL + KDV bedelle 5 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkarmıştı.

 

 

İhaleler, 22 Mart’ta ‘yarışmalı teklif usulü’ ile yapılacakken, MUÇEV ihaleleri iptal ettiğini açıkladı.