• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 23 Ocak 2023 12:38

Peksimet taziye evi açıldı!

Peksimet taziye evi açıldı!
Bodrum'da Peksimet Mahallesi'nde bulunan teziye evi düzenlenen törenle açıldı.

Bodrum'da Peksimet Mahallesi'nde bulunan teziye evi düzenlenen törenle açıldı.  Yapımı Peksimet Mahalle Derneği, iş insanları ve mahalle sakinleri tarafında tamamlanan taziye evi düzenlenen mevlüt ile hizmet açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı mevlüt sonrası haıy yemeği de verildi.

voyage otel

 

Açılışta konuşan imam  "Bugün mahallemize kazandırdığımız ve şehrimizde ilk olan taziye evinin açılışını yapıyoruz. Taziye kültürü, bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Yakınlarını kaybedenlerin yanında olmak, acılarını paylaşmak dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.emeği geçen herkese Allah razı olsun. Özellikle cami imamımız SAlih hocanın emeği çok kendisi aramızda değil Allah ondan razı olsun” dedi.

 

 

 

Açılışa katılan Bodrum İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, da önemli mesajlar verdi. Kapancı, " Bugün burada bir arada olmamız önemli. Şimdi dünyanın farklı yerlerinde Kuranı Keime saldırılar var. Bu dünya tarihinde  böyle oldu hep saldırdırlar. Ama onlardaın en yaptıklarından ziyade bizim ne yaptığımız önemli. Biz Kura ı Kerim i okursak, yaygınlaştırısak çocuklarımıza öğretirsek o kadar dgüçlü olacağız. Biz kendi değerlerimiiz anlatmalıyız. Çocuklarımıza kuranı kerim alışkanlığı kazandırmalıyız. Önümüzdeki sene üst kata bir kuran kursu da açmayı düşünüyoruz İnşallah yaparız ve çocuklarımız kurani kerim öğrenir.Emek veren herkese Alah razı olsun, Allah birliğimizi dirliğimiiz yaşatsın" diye konuştu.