• Nevavprestij
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 14:09 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 14:12

Pandemi Muğla'da arazi fiyatlarını uçurdu

Pandemi Muğla'da arazi fiyatlarını uçurdu
Muğla'nın turizm merkezleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça'da ikinci konutu olan birçok vatandaş kış aylarında Corona virüs salgını nedeniyle yaşamlarını Muğla'da sürdürme kararı aldı.

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden Muğla'da Covid-19 salgını sonrası 967 bin olan yerleşik nüfus 2 milyona çıktı.   Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde yaşayan birçok vatandaş Muğla'nın kırsal mahallelerinden arazi satın almaya başladı. Tarla niteliğindeki arazilere ev yapamayan vatandaşlar Muğla'nın havası ve iklimi nedeniyle konteynır ve prefabrik evlerde yaşamayı tercih ediyor.

voyage otel



İHA'nın haberine göre, Muğla'nın turistik merkezleri dışında kırsal mahallelere de talep patlaması yaşanınca arazi fiyatları üçe dörde katladı. Menteşe'ye 20 kilometre uzaklıktaki kırsal Algı Mahallesinde araziler Ankara, İstanbul gibi illerde yaşayan vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Bir yıl önce 25 bin lira olan tarlaların dönümü pandemi sonrası 100 bin liraya kadar alıcı buluyor. Tarım arazisi olması nedeniyle bina yapılmasına izin verilmeyen arazilere, dışarıdan gelen ve satın alan vatandaşlar çözümü konteynır veya ağaç kazıkların üzerine ahşap bina yapmakta buluyor.