• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 03 Mart 2022 16:09

Özkaya: Zeytin için yönetmeliği iptal edin

Özkaya: Zeytin için yönetmeliği iptal edin
Maden Yönetmeliğinde yapılan değişikliği üzüntü ile karşıladıklarını dile getiren Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Durulu Özkaya, söz konusu değişikliğin iptalini talep etti

Zeytin Dostu Derneği, 1 Mart 2022’de 31765 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe tepki gösterdi.

voyage otel

 

Söz konusu değişikliği üzüntü ile karşıladıklarını dile getiren Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fügen Durulu Özkaya, “Bilindiği üzere ülkemizde zeytin ağaçları 3573 sayılı Kanun ile koruma altındadır. Söz konusu Kanuna aykırı olarak yönetmelik ile getirilen bu düzenleme için en kısa zamanda yürütmenin durdurulmasını ve söz konusu değişikliğin iptalini talep ediyoruz” dedi. Zeytin ağaçlarının korunması için tüm paydaşların, yürütülen politikaları açıkça tartışmasının faydalı olacağını dile getiren Özkaya, zeytinin önemine dikkat çekti.

 

Zeytin ürünlerine katma değer kazandırılması için yürütmekte oldukları çalışmaları aktaran Özkaya, taklit ve tağşiş konusuna dikkat çekerek, zeytin ağaçlarının korunmasında büyük önem olduğunu bildirdi.