• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 26 Mart 2020 13:46

Özel: Garantili ödemeler durdurulsun

Özel: Garantili ödemeler durdurulsun
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada, iktidarın Koronavirüs ile mücadele kapsamında açıkladığı paketin yetersiz olduğunu belirtti, salgının yarattığı tehlikenin algılanmadığını söyledi.


Yap-İşlet-Devret projeleri ile hayata geçirilen, köprü, tünel, havaalanlarında Hazine’nin araç- yolcu garantisi nedeniyle ödediği tutarlar dudak uçuklatıyor. CHP’li Özgür Özel’den ise bu şirketlere ödenecek paraların ötelenmesi çağrısı geldi. Özel, şöyle konuştu:

voyage otel

“100 milyarlık paket övgüleri düzülüyor ama fakir fukaraya hiçbir şey yok. Elektriğin, doğalgazın, suyun kesilmeyeceğinin garantisi yok. Kapanan iş yerlerine, çalışanlarına bir şey yok. ‘Korkmayın, kimse işsiz kalmayacak. Kimse bu krizden sonra daha yoksullaşmayacak’ diyen bir devlet başkanı yok.” dedi. Özel, devlette 5 tane kollanan müteahhit var. Köprü ve tünellerde geçişler yüzde 70 azalmış ama sen parasını veriyorsun. Çünkü garanti verilmiş. bu müteaahhit semireceği kadar semirdiler, Yandaşlar şöyle bir kenarda dursun’ ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL: 5’Lİ ÇETENİN ALACAKLARINI ÖTELEYİN!


“Geçiş garantisi verdikleri yolların, yolcu garantisi verilen havalimanlarının, devlet garantileriyle semirtilen 5’li çetenin bir yıl alacaklarını öteleyin. Bunlar batmaz. Kanada’nın söylediği gibi ‘Kimse aç, susuz, işsiz, ilaçsız kalmayacak’ diyebilirsiniz. Bir yanda otoyolları, rafinerileri verdiğiniz 5 müteahhit, bir yanda 83 milyon var. Dünya beşten büyüktür deniyor ya. Türkiye bu beşten büyük olsun, 83 milyonun yüzünü güldürün. Yoksulun, işsizin, esnafın, çiftçinin menfaati bu beş müteahhitten büyükse kaynak ortadadır. Beş müteahhit mi kollanacak, onlar mı korkmadan uyuyacak yoksa 83 milyon huzur içinde yarınlara güvenle bakacak.”