• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 16:27

Özdil skandalında yeni iddia!!

Özdil skandalında yeni iddia!!
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Bodrum’daki evine ilişkin iddialara ilişkin tartışma sürüyor. İddaaları inceleyen Bodrum Belediyesi iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade ederken Sabah'tan yeni iddialar geldi

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Bodrum’daki evine ilişkin iddialara yanıt verdi. Sabah Gazetesi'nde Kenan Gürbüz ve Seda Tabak imzasıyla yayınlanan son haberde ise Özdil’in villasının Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği ve villadaki kaçak kısımların 3 gün içinde yıkılacağı iddia edildi.

voyage otel

sozcu.com.tr'de yayınlanan 'Halkın Vicdanı' programında, AKTUR sitesindeki evine ilişkin iddialara cevap veren Yılmaz Özdil, şunları dile getirdi: 

“46 milyon lira dediler. Ben haberi ilk duyduğumda eğer böyle bir şey varsa hemen satalım dedim. Hatta ‘Bunu yazan arkadaş evi satsın ben ona 1 milyon dolar da komisyon vereyim’ dedim. Yazlık kardeşim bu alt tarafı. Denize sıfır dediler fakat denize sıfır değil, önünde parseller var. Zaten hukuken denize sıfır olması mümkün değil. Yaptırdı dediler, saray yaptı dediler, biz yaptırmadık, biz satın aldık. O evin imarı, ruhsatı, yapılması falan 10 yıllık. Biz aldıktan sonra camı çerçeveyi değiştirdik ama ev zaten oradaydı. Saray dediler, burada haklılar gerçekten bir saray ama iki odalı. Üç kişilik bir aileyiz onun için iki odalı aldık. Hemen ertesi gün evin fiyatının bu olmadığı anlaşılınca hemen kazı çevirdiler ve 4,5 milyon dediler. Ben buna gerçekten üzüldüm çünkü bizim ev bir gecede 45 milyon ucuzladı. Yarın çıkıp 450 bin TL de diyebilirler. Ev giderek ucuzluyor. Bugünkü haberlerde de parsel kaydırma masalından vazgeçmişler, evin büyüklüğünü de 1 dönümden 142 metrekareye küçültmüşler. Sadece teras kaçak diyorlar, buna da çok üzüldüm çünkü bizim ev bir gecede hem 45 milyon TL ucuzladı hem de 850 metrekare küçüldü. Çekti yani ev. Bugünkü haberlerde Bodrum Belediyesi yıkacak demişler.”

Kendisine iftira atıldığını ifade eden Yılmaz Özdil, “İşin aslı nedir derseniz, aslında bunlar bir iftira kampanyası, çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar. Özellikle gazetecilik yapma diyorlar. Yani yazma, okunma, Uğur Dündar ile program yapma vs. Ben konuşmak ve hukuki haklarımı kullanmak için bekliyorum. Çünkü Bodrum Belediyesi bir inceleme yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bir inceleme yaptı. Bunun sonucuna göre bir suistimal varsa var diyecekler, yoksa yok diyecekler. Bunu bekliyorum, biz sonra konuşacağız” ifadelerini kullandı. 

EV YIKILACAK İDDİASI... 

Öte yandan Sabah Gazetesi’nde yer alan haberde ise Yılmaz Özdil’in evinin Yapı Kayıt Belgesinin iptal edildiği ve evinin yıkılacağı öne sürüldü. Kenan Gürbüz ve Seda Tabak imzasıyla yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki villasının ruhsata aykırı birçok bölümün bulunduğunun belirlenmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığa bağlı il müdürlüğü ekiplerinin tespitleri sonucu, Özdil'in villa için yalan beyan vererek aldığı Yapı Kayıt Belgesi dün iptal edildi. Bakanlık, Bodrum Belediyesi'ne yıkım emri verdi. Belediye üç gün içerisinde yıkımı gerçekleştirmek durumunda. Yapmazsa bakanlık belediye hakkında suç duyurusunda bulunacak; 3 hafta içinde de kaçak kısımların yıkımını gerçekleştirecek. 

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, dün villada inceleme yaptılar. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı doğrultusunda harekete geçen ekipler, Özdil'in imar barışı sonrasında kaçak yaptığı uydu fotoğraflarından belirlenen 45 metrekarelik teras ve müştemilatı inceleyerek fotoğrafladılar. Ekiplerin tespitlerinin ardından Özdil'in villasındaki imara aykırı olarak yapıldığı belirlenen alanlar için Bodrum Belediyesi'ne yıkım emri verildi.

Bu arada, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü "Kamu görevlilerine yalan beyanda bulunan" Yılmaz Özdil'in Eşi Hülya Özdil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı doğrultusunda Hülya Özdil üzerine kayıtlı villanın olduğu bölgede bulunan 4 villa ve bölgede imar barışı sonrasında yapılan çok sayıda villayla ilgili de inceleme başlatıldı. İnceleme kapsamında Hülya Özdil üzerine kayıtlı villanın bulunduğu 349 ada'da bulunan 3,4,5 ve 6 nolu parsellerin durumu ayrıntılı olarak araştırılacak. Hülya Özdil adına kayıtlı villa, 4'üncü parselde yer alıyor.

Özdil'in ilk olarak 2017'de aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği" ile villaya çevirdiği ve daha sonra 142 metrekarelik villayı, bodrum kat, teras ilavesi gibi kaçak yapılarla 310 metrekareye çıkardığı uydu fotoğrafları ile tespit edilmişti.

MEHMET KOCADON'A İNCELEME!..

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ayrıca, Hülya Özdil'in 2017'de aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği" ile villaya çevirdiği dönemde Bodrum Belediye Başkanı olan Mehmet Kocadon hakkında da İçişleri Bakanlığı'na "İmara Aykırı Yapıya İnşaat İzni Verdiği" gerekçesiyle inceleme başlatılması için başvuruda bulunacağı da ifade edildi.”