• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 10 Nisan 2024 10:41

Özay kartal: ‘Adaylık sürecinde yaşananlar bir tiyatroydu!”

Özay kartal: ‘Adaylık sürecinde yaşananlar bir tiyatroydu!”
CHP’den Bodrum Belediye Başkan Adayı Adayı olan Özay Kartal, adaylık sürecinde yaşananların bir tiyatrodan ibaret olduğunu, Bodrum’un genel merkezden değil, seçilmişler tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade ederek partisinden istifa etti

Yerel seçim öncesi CHP’den Bodrum Belediye Başkan Adayı Adayı olan Özay Kartal, adaylık sürecinde yaşananların bir tiyatrodan ibaret olduğunu, Bodrum’un genel merkezden değil, seçilmişler tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade ederek partisinden istifa etti. 

voyage otel

 

 

CHP Genel Merkezi’nin 5 Nisan’da seçilmiş belediye başkanlarına gönderdiği genelge, bardağı taşıran son damla oldu. Yönetici, uzman ve başkan yardımcılarının belirlenmesinde karar merci olduğunu ifade eden genel merkezin bu tavrına sitem eden CHP üyesi Özay Kartal, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

 

 

Özay Kartal, istifasını sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu:“Seçimler sona erdi. Türkiye için son derece mutluyuz. Biz kaygılı Atatürkçüler, nihayetinde bir rahat nefes aldık ama Bodrum için hala kaygılıyız. Hatırlarsanız CHP’li tüm aday adayları için demokratik hatta etik olmayan bir dizi olaylar yaşamıştık. Bugün itibarıyla tüm bu sürecin nedenleri de ortaya çıkmış oldu. 5 Nisan 2024 tarihinde CHP Genel Merkez, seçilmiş belediye başkanımıza bir genelge gönderdi. Bu genelge diyor ki; ‘belediye ve şirketlerinde uzman, yönetici ve belediye başkan yardımcılarına benden onay almadan karar veremezsin.’ Yani diyor ki; ‘Bodrum’u yerlisi, yabancısı ile seçilmişleri değil, ben genel merkezden yöneteceğim.’ İşte belgesi! 

 

Peki Bodrum’u genel merkezden yönetmeye karar vermiştiniz de, neden aday adaylarına ‘şu tarihe kadar başvuru yapın, ödeme yapın, mülakat gelin, proje hazırlayın ve halka kendini tanıtın’ dediniz? Yoksa tüm bunlar, amacınızı perdeleyecek bir tiyatro muydu? Bu tiyatronun içinde daha fazla yer almak istemediğinden partimden istifa etmiş bulunuyorum. 

 

Sonuç olarak seçilmiş belediye başkanımıza ve Bodrumlu meclis üyelerimize başarılar diliyorum. Bilmelerini isterim ki; Bodrum’u, kendilerini seçmiş halkın iradesiyle yönetecekler ise en büyük destekçileri ben ve benim gibi düşünenler olacaktır. Salgılarımla.”