Nilüfer Belediyesinin "2025 Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz" etkinlikleri kapsamında oyuncu ve yönetmen Uğur Uzunel, Marmarabirlik çalışanları ile bir araya geldi
Nilüfer Belediyesinin "2025 Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz" etkinlikleri kapsamında oyuncu ve yönetmen Uğur Uzunel, Marmarabirlik çalışanları ile bir araya geldi. Ilgazın edebi yönü ve yazarlığı hakkında konuşan Uzunel, "Radarın Anahtarı" isimli eserinden de bir öykü okudu.
Nilüfer Belediyesinin "2025 Yılın Yazarı Rıfat Ilgaz" etkinlikleri bu defa "Fabrika Okumaları" söyleşisi ile devam etti. Oyuncu ve yönetmen Uğur Uzunelin de yar aldığı program Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatif Birliğinde gerçekleşti. Marmarabirlik Genel Müdürlük Binasında düzenlenen etkinliğe kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, Genel Müdürü Mehmet Ertaş ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Resul Tarman da eşlik etti.
Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Rıfat Ilgazı anlatan kısa filmin ardından oyuncu ve yönetmen Uğur Uzunel, işçilerle söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasında Rıfat Ilgazın öğretmen ve edebiyatçı kimliğinden bahseden Uzunel, "Onu tanımama, okumama sebep olan yayınlardan birisi Markopaşa isimli mizah dergisidir. Döneminde haftalık yayın yapıyordu. Başyazarı Sabahattin Ali ile Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz da burada yer alıyordu. Derginin içeriği zengindi. Okuduğumda epey güldürüyordu" dedi.
Ilgazın yazdığı şiirleri yüzünden başının belaya girdiğini söyleyen Uzunel, "Ciddi işsizlik yaşıyordu. Verem hastalığı ve sert hayata rağmen mizah duygusunu kaybetmiyordu. Hababam Sınıfı, önemli eserlerinden birisiydi. Beyaz perdeye de aktarıldı. Sinemamız, Türk komedi filmlerinde henüz bunun üzerine çıkamadı. Gişelerde patlama yaşatan, rekorlar kıran, izdiham oluşturan bir film oldu. Sinemaya taşınması onu çok daha ünlü bir yazar hale gelmesine neden oldu" diye konuştu.
Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Uzunel, yazarların böyle etkinliklerle anılmasının çok değerli olduğunu kaydetti. Uzunel, daha sonra yazarın "Radarın Anahtarı" isimli eserinden "Kurban Kanı" isimli öyküyü okudu ve öyküye ilişkin çalışanlarla sohbet etti.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin gerçekleşmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.