• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Haziran 2023 12:15

Otomobil Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor

Otomobil Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor
Döviz kurundaki hareketlilik, elektronikten otomobile ithal ürün pazarında zam rallisi başlattı. Bazı otomobil firmalarının da cuma akşamı fiyatlarını güncellemesi bekleniyor…

Apple yılın üçüncü zammını önceki gün yaparken, dün de diğer bilgisayar ve telefon üreticileri fiyatlarını güncelledi.

voyage otel

 

Ekonomim’den Aysel Yücel’in aktardığına göre zamlar nedeniyle bazı ürünlerde satışlar durdu. Benzer durum otomobil piyasasında da kaydedildi.

 

Zamlar Devam Edecek

 

Elektronik sektörü temsilcileri, kurdaki artışa bağlı olarak ithal teknolojik ürünlerin fiyatlarındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini öngördü.

 

Son dönemin en gözde yatırım araçlarından biri olan ve üst üste satış rekorları kırılan otomobil piyasası da zamlardan nasibi aldı. Geçen hafta fiyatlarını güncelleyen sektörde kurdaki hareketlilikle dün yeni bir zam dalgası daha meydana geldi.

 

Ford ve Çinli otomobil grubu MG gibi bazı markalar, fiyatlarını güncelledi. Cardata’nın verilerine göre Ford ortalama yüzde 7,6 fiyat artışına giderken MG ise fiyatları yüzde 3,2 oranında artırdı.

Diğer otomotiv markalarının da kurdaki artışa paralel bugün ve cuma günü fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.

 

Otomobilde Zam Beklentisi

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, özellikle aracını önceden sipariş etmiş ve teslimat süresi yaklaşan alıcıların fiyatlar daha da artmadan satış sürecini tamamlama ‘telaşına düştüğünü’ söyledi.

 

Gülan, bünyelerindeki markaların cuma akşamına kadar fiyatları güncelleyeceğini öngördüklerini vurguladı.