• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2020 14:42

Otellere 'Korona' Sertifikası Geliyor...

Otellere 'Korona' Sertifikası Geliyor...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde Korona görülmeyen alanlar için bir sertifika çalışması başlatıldığını söyledi. Bakan Ersoy, mayıs sonunda iç turizm hareketinin de başlayacağını öngördüklerini açıkladı.

Koronavirüs salgının dünya çapında en fazla etkilediği ve önümüzdeki yıllarda da etkisinin sürmesinin beklendiği turizm sektöründe alınan önlemler hakkında açıklamalar yapan Bakan Ersoy, "Korona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Tesisler önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek" diye konuştu.

voyage otel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Turizmde salgın önlemlerine ilişkin bilgiler veren Bakan Ersoy, özetle şunları söyledi:

 

TESİSLERDE SERTİFİKASYON DÖNEMİ BAŞLAYACAK

"Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum. Mayıs sonuna doğru iç turizmde de hareket başlayacak.Korona olmayan alanlar için uluslararası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon dönemi başlayacak. Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik, o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz. Virüs süreci bittikten sonra ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum" dedi.