• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Mart 2024 16:40

Ömer Günel'in keyfi hareketi belediyeyi 150milyon lira zarara uğrattı

Ömer Günel'in keyfi hareketi belediyeyi 150milyon lira zarara uğrattı
Mevcut başkan ve aday ÖMER GÜNEL, zamanında ödeme yapmadığı için belediyeyi 150 milyon zarar ettirmiş!

Kuşadası Belediyesi'nden yol yapım ihalesi alan ve zamanından önce işi teslim eden firma hak edişini keyfi nedenlerle alamadığı için mahkeme yoluna gitmek zorunda kaldı ve bu keyfi uygulama sebebi ile belediyenin kasasından 150milyon TL fazla para çıkacak.

voyage otel

 

 

Kuşadası Belediyesi'nin 5 Mayıs 2020 tarihinde açtığı yol yapım ihalesini kazanan Öztaç Hafriyat, İnşaat A.Ş. kurumun talebi üzerine sözleşmeye konu olan yol yapım işlerini süresinden önce tamamladı. Teslim edilen işlerle ilgili olarak Kuşadası Belediyesi tarafından 5 ayrı hak ediş düzenlendi. Ancak fiyat artışları nedeniyle toplam 61 milyon 655 bin 477 Lira hizmet karşılığı firmaya sadece 11 milyon 216 bin 86 Lira ödeme yapıldı.

 

 

Belediye yönetimi, firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerde sürekli erteleme talebinde bulunup taahüt ettikleri tarihlerde ödeme yapmayınca olay yargıya intikal etti. Yargı ve bilirkişi sürecinde Öztaç Hafriyat'ın alacağına yönelik hizmetin verildiği yönde görüş bildirdiler.

 

 

Alacaklı firmanın, Kuşadası Belediyesi'nin inkarcılık konusundaki tavrını sürdürmesi durumunda, haciz yoluyla alacağını tahsil edeceği ve bu durumda yasal faiz, mahkeme ve avukatlık giderleri ile birlikte toplam tutarın en az 200 milyon Lira olacağı belirtildi.