• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Nisan 2020 18:52

Okullar yazın açık olacak mı? Bakan Selçuk’tan açıklama geldi!

Okullar yazın açık olacak mı? Bakan Selçuk’tan açıklama geldi!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz tatilinde okulların açık olacağı iddialarına yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz tatilinde okulların açık olup olmayacağı konusundaki kafa karışıklıklarının giderilmesi için açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, “Telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil” dedi.

voyage otel

 

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA GELDİ!


Öte yandan  Okulların açılacağı tarih gündemde yer almaya devam ederken Meclis’ten karar geldi. Buna göre Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenleme Meclis’te kabul edildi. Buna göre, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacak.

Yasaya dair Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Selçuk, “TBMM’de kabul edilen ‘Telafi eğitimi düzenlemesi’ kısmi ve hızlandırılmış bir ‘telafi’ sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz” dedi.