• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Eylül 2023 14:14

Öğretmenlere önlük dayatması: Emekçilerin yaşadıkları sorunları beyaz önlük ile örtemezsiniz

Öğretmenlere önlük dayatması: Emekçilerin yaşadıkları sorunları beyaz önlük ile örtemezsiniz
Eğitim Sen Bodrum Temsilciligi adına Yüksel Okyay, tarafından yapılan açıklamada "Öğrencilerimizin velilerin ve eğitim emekçilerin yaşadıkları sorunları beyaz önlük ile örtemezsiniz" denildi


Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir genelge yayımlayarak okullarda öğretmenlerin önlük giymesini şart koşmasının ardından şimdi de bakanlık önlük hediye edecek. Bakan Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere önlük vereceğini belirtti. 

voyage otel

 

Uygulamaya tepki gösteren Bodrum  Eğitim Sen Şubesi yazılı açıklama yaptı.  Eğitim Sen Bodrum Temsilciligi adına Yüksel Okyay, tarafından yapılan açıklamada "Öğrencilerimizin velilerin ve eğitim emekçilerin yaşadıkları sorunları beyaz önlük ile örtemezsiniz. Eğitimin ve bir bütün olarak eğitim bileşenlerinin tamamının yaşadığı onca sorun ortada iken bakanlığın beyaz önlük ısrarını iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

Önlük yerien okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilmesini talep eden Okyay, " Öğrencilerimizin seçim öncesinde vaat edilen bir öğün sağlıklı yemekten vazgeçilerek aç bırakıldığı, okullarımızın ödenek verilmediği için yeterli hijyen ve bakımdan yoksun olduğu, yine okulların en temel ihtiyaçlarının velilerin sırtına yüklendiği, eğitim emekçilerinin yoksulluğa mahkum edildiği, Kariyer Basamakları uygulaması ile işyeri barışının zedelendiği, Bakanlığın ÇEDES gibi uygulamalarla ve bizzat bakan tarafından karma eğitimin tartışmaya açılarak, laik eğitim ilkesinin ayaklar altına alındığı koşullarda önlük meselesini sadece gündem değiştirmeye yönelik bir adımın ötesinde eğitim emekçilerini ayrıştıracak ve haklarımıza yönelik yeni saldırıların zeminini oluşturacak bir adım olarak görüyoruz. Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle, öğretmenlerin bir bölümünün zaten kendi tercihleri ile, bir kısmının ise branşları gereği giydiği önlüklerin bakanlık tarafından tavsiye adıyla tüm öğretmenlere ısrarla dayatılmasını kabul etmiyor, okullardan talep edilen önlük beden ölçülerini vermiyoruz. Önlük değil her öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek, okullara ödenek, eğitim emekçilerine insanca yaşayacak ücret istiyoruz.”" dedi.