EGE Haber Girişi : 13 Mart 2020 12:08

Öğrenciler otogarlara akın etti!

Öğrenciler otogarlara akın etti!
Korona virüs tedbirleri dolayısıyla alınan tatil kararının ardından Ege'nin değişik illerinde çeşitli üniversitelerde okuyan öğrenciler Otobüs Terminallerine akın etti. Gişelerde uzun kuyruklar oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen korona virüs toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 16 Mart’tan itibaren ilk, orta ve lise düzeyinde okulların bir hafta süre ile üniversitelerin ise 3 hafta boyunca tatil edileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından İzmir’de bulunan çeşitli üniversitelerde okuyan öğrenciler İZOTAŞ İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne akın etti.

voyage otel

Öğrenciler evlerine dönüyor

16 Mart’tan itibaren üniversitelerin 3 hafta tatil edileceğinin duyurulmasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okuyan Selim Eren Karar’da (18), memleketine gitmek için otobüs bileti aldı. 

Kararın ardından Denizli Şehirlerarası Otogarında da benzer görüntüler oluştu.  Kararı duyan öğrencilerin büyük çoğunluğu soluğu otogardaki otobüs firmaları gişeleri önünde alırken, birçok firmanın internet sitesinde de yine bilet yoğunluğu yaşandığı öğrenildi. Öğrenciler gişeler önünde uzun kuyruklar oluştururken, bilet almak için adeta bir birleri ile yarıştılar.