• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mart 2024 11:57

O iddialara firmadan yanıt geldi

O iddialara firmadan yanıt geldi
Bodrum Gökçebel Mahallesi’nde yürütülen otel ve yat limanı projesinde, henüz ÇED sürecinin tamamlanmadığına dair iddilara proje sahibi firmadan cevap verildi

Gökçebel Tilkicik Koyu'nda yat limanı ve otel projesinde ÇED Raporu olmadığı iddialarına ruhsat sahibi firmadan cevap geldi. Ruhsat sahibi United Bodrum Turizm A.Ş. yaptığı açıklama hukuk kurallarının ve çevresel değerlerin dışına çıkmadığını belirtti. 

voyage otel

 

 

 

 Firmadan gelen açıklamada "Mülkiyeti bir kamu kurumu olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait olan taşınmaz, gerçekleştirilen ihale ve ardından düzenlenen sözleşme kapsamında şirketimize 49 yıllığına devredilmiştir. İmar planında yat limanı kapsamında kalan taşınmazda , imar planı gereği yat limanı ve otel inşaatı yapılabilecektir. Bununla birlikte Çevre Etki Değerlendirilmesi Yönetmeliği'nin 6.maddesinin 3.fıkrası ve 7.maddesinde atıf yapılan "Çevresel Etki Değerlendirilmesi Uygulanacak Projelerin Listesi" başlıklı 1 numaralı Ek'in 9.maddesinin (e) fıkrası gereği: yat limanları için izin/ruhsat başvuruları öncesinde ÇED olumlu görüşü alınması zorunlu olduğundan ÇED olumlu kararı alınmadan imalat için izin alınması ve herhangi bir yat limanı imalatına başlanması mümkün değildir. Nitekim böyle bir imalat da hiçbir zaman başlanmamıştır. Henüz ÇED olumlu kararı alınmadığı için şirketimizce herhangi bir izin/ruhsat müracaatında bulunulmadığı gibi, yat limanı inşasına yönelik herhangi bir imalatın yapılması da söz konusu değildir. Taşınmazdan sahile ulaşımı kolaylaştırmak için mevcut yolun düzeltilmesi, peyzaj ve ağaçlandırma yapılması dışında şirketimizin herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır." denildi. 

 

 

 

Konuyla ilgili dün TMMOB inşaat alanında bir basın açıklaması yapmıştı.