• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 10 Kasım 2021 15:55

O Belediyeye 'rüşvet' operasyonu: Siyasiler de gözaltında

O Belediyeye 'rüşvet' operasyonu: Siyasiler de gözaltında
Kemalpaşa Belediyesi'nde gözaltına alınanların, yapı ruhsatı ve yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet aldığı iddia ediliyor.

İzmir Kemalpaşa Belediyesi'nde rüşvet iddiaları nedeniyle 6'sı belediye çalışanı 11 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Çok sayıda ekibin katıldığı operasyonda, gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde arama yapılırken, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. Operasyona ilişkin detaylar ise ortaya çıkmaya başladı.

voyage otel

 

MEVZUATA UYGUN OLMAYAN YAPILARA RUHSAT VERİLİYOR


Gözaltına alınanların 'rüşvet vermek, almak ve rüşvete aracılık etmek' ile suçlandığı öğrenildi. Gözaltına alınanların, izinsiz yapı ve bina inşa eden firma ve vatandaşlara cezai işlem yapılmaması, yasal mevzuata uygun olmayan yapı ve binalara yapı ruhsatı ile yapı kullanma belgesi verilmesi karşılığında rüşvet alıp, verdikleri iddia ediliyor.

 

CHP'NİN ESKİ İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA


Öte yandan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Kemalpaşa CHP eski İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile CHP’den Bornova Belediye Başkan Aday Adayı olan Haritacı Okan Karlıdağ da bulunurken, açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, operasyonun detayları hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Karakayalı, "Şu anda ne yönde olduğunu bilmiyorum. Birkaç arkadaşımızı ifadeye çağırmışlar. İmardan sorumlu arkadaşımızı da almışlar. Gelişmeleri takip ediyorum" dedi.