• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 30 Ağustos 2020 12:10 Haber Girişi : 30 Ağustos 2020 12:11

NEF İnşaat yasağına uymadı!

NEF İnşaat yasağına uymadı!
NEF'in Gölköy'deki  inşaatı yasağa rağmen devam ediyor. Tatil için bölgeyi tercih edenler durumdan şikayetçi. Tatilciler tepkilerini sosyal medyada paylaştıkları video ile dile getirdi

Bodrum Kaymakamlığı tarafından turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi amacıyla 15 Mayıs’ta başlatılan inşaat yasağı kararları NEF tarafından çiğnendi.

voyage otel

  

Timur Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen NEF Gölköy projesinin  yasağa rağmen devam ediyor.  NEF'e ait villanın yakınlarında bulunan diğer inşaatlarda ise iş makinelerinin bulunmaması ve herhangi bir çalışmanın olmaması ise gözlerden kaçmadı.  İnşaat çalışmaları sırasında çevreye yayılan gürültü ise huzurlu bir tatil için bölgeyi tercih eden tatilcilerin büyük tepkisine yol açtı. 

 

 

"KİMSE SES ÇIKARTMIYOR"

 

Bölgede   İnşaat sahasındaki kazı çalışması başta olmak üzere devam eden çalışmalar nedeniyle sürekli gürültü olduğunu ifade eden tatilciler tepkilerini sosyal medyada paylaştıkları video ile dile getirdi. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Bodrum'da güzel bir projeye tatile gelen bir dostumuz inşaat yasağına rağmen NEf firması gürültü yapıyor ve buna kimse ses çıkartmıyor."


Turizm sezonunda, inşaat yasaklarının başlangıç ve bitiş tarihleri, belediyeler, kaymakamlıklar ve ilgili kurumlar tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirleniyor. Yasağa rağmen inşaat faaliyetinde bulunan firma ya da şahıslara, para cezası uygulanıyor. Cezaya rağmen inşaat faaliyetinin sürmesi halinde verilecek ceza Belediye Encümeni tarafından belirleniyor. 

Yine yasak kapsamında büyük iş makinelerinin çalışmasına, sezon boyunca görüntü ve çevre kirliliği oluşturacak çalışmalara izin verilmiyor. Sadece küçük çaplı bahçe düzenleme, temizleme gibi çalışmalara müdahale edilmiyor. 

Şikayetlere rağmen NEF'e yönelik bir cezai işlemn uygulanıp uygulanmadığı konusunda ise net bir bilgi yok.  Belediye ve Kaymakamlığın  firma hakında işlem yapıy yapmaaycağı ise merak konusu oldu.  

 

YASAK NELERİ KAPSIYOR? 


15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasakları; konaklama tesislerine, turist hareketlerinin yoğun olduğu plaj, cadde, park, alışveriş merkezi, eğlence yerleri ile benzeri yerlere yakın yerleşim alanları ile sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen mahallerde görüntü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan ağır nakliyat, iş makineleri, inşaat ve hafriyatı kapsıyor. 

 

YIKIM İŞLEMİNİ TAMAMLAMADI 

 

Nef Gölköy projesi 89 villadan meydana geliyor. Projede büyüklükleri 400 metrekare ile bin 200 metrekare arasında değişen farklı villa seçenekleri yer alıyor. Nef tarafından inşa edilen Nef Gölköy projesi Bodrum Yalıkavak’ta 46 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

 

Öte yandan NEf'in Yalıkavak Gökçebel'deki projesine ilişkin alınan yıkım kararının tamamını yerine getirmediği iddia ediliyor. 57 adet bağımsız bölüm ve 6 çelik iskelenin tamamının yıkılmasıyla  rojede yıkım oranı yüzde 45’i buldu. Fakat üs katların traşlanması işlemi şuana kadar tamamlanmadı. Yıkımı tamamlamayan NEF yetkilleri İskan tapebinde bulunacak önümüzdeki günlerde.. 

 

İşte o video: