• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 18 Mart 2021 17:37

Nazlıaka'dan Bakanlara tepki: Bunların görevi kınama bakanlığı değil

Nazlıaka'dan Bakanlara tepki: Bunların görevi kınama bakanlığı değil
Bodrum’da konuşan CHPKadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, İstanbul sözleşmesinin uygulanması içinçağrıda bulunarak, “Şunu bir kez daha tüm gücümüzle haykırarak söylüyoruz.İstanbul sözleşmesi uygulansaydı bugün bir çok kız kardeşimiz aramızda olacakt"dedi

Haber Merkezi - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, şiddet gören kadınlara destekiçin 81 şehirde başlattıkları “YaşamHak” projesi kapsamında Muğla'nın Bodrumilçesinde şiddet gören kadınlar anısınaoluşturulan hatıra ormanın açılışına katıldı.

voyage otel

 

CHP Kadın Kolları Genel BaşkanıNazlıaka’a  CHP Muğla İl Başkanı AdemZeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ile kadın kolları üyesi kadınlar eşliketti.

 

Şiddet mağduru kadınlar adına ormanda çam ağacı CHP Kadın Kolları GenelBaşkanı Nazlıaka, Türkiye’de  cins kırımı olduğunu ifade ederek,  “Burada şiddet kurban giden kardeşlerimiziölümsüzleştireceğim. Ne yazık ki  Türkiye’de  bir cins kırımı var. Kadınlar sırf kadınoldukları için  evde, sokakta, fabrikada,otobüste her yerde yaşamlarını kaybediyorlar yada şiddete maruz kalıyorlar.Bizde bu şiddetle mücadele etmek amacıyla bir projeyi Cumhuriyet Halk Partisi olarakhayata geçirdik. Aslında bu proje bizim iktidar yolculuğumuzun ön hazırlığı.Çünkü bu proje ile hem kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz hem de aynızamanda Türkiye'nin şiddet haritasını çıkarıyoruz. Böylece bu şiddetharitasıyla sorunları yerinden  tespitedip, yerinden çözmüş oluyoruz” dedi. İstanbul sözleşmesinin uygulanması için çağrıda bulunan Nazlıaka,  “Şunu bir kez daha tüm gücümüzle haykıraraksöylüyoruz. İstanbul sözleşmesi uygulansaydı bugün bir çok kız kardeşimizaramızda olacaktı. İstanbul Sözleşmesiuygulansaydı bir çok kız kardeşimiz şiddete maruz kalmazdı. Bu yüzden şiddetuygulayanları kınamakla yetinen hükümet yetkililerini, bakanları bir kez dahauyarıyoruz. İstanbul sözleşmesini uygulayın. Bunların görevi kınama bakanlığı değildir. Herkes görevini yapacak. Zaten biliyoruz ilk seçimlerden sonraülkenin kaderini değiştirecek süreci bizler öreceğiz” diye konuştu.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı kısa konuşmada “Bodrum’dan Dünya’ya şiddetsiz Kent Bodrum algısın yaymaya çalışıyoruz. Bodrum’da ve Muğla’da kadınların siyaset vesosyal alandan daha çok yer almasını istiyoruz. Bizden sonra kadınların görevalmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.Tören sonrası CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka ve beraberindekiheyet kente biri dizi ziyaret gerçekleştirdiler.