• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 30 Ekim 2021 14:14

Mustafa Sarıgül’den Denizli çarpıcı çıkış: Benim rakibim Recep Tayyip Erdoğan’dır

Mustafa Sarıgül’den Denizli çarpıcı çıkış: Benim rakibim Recep Tayyip Erdoğan’dır
Sarıgül, Ali Babacan ve diğer parti liderlerinin değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın rakibi olduğunu ifade ederek, ”TDP’nin tek rakibi var. O rakip de AK Parti’dir. TDP’nin tek rakibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz başka hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz" ded

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve bir dizi program gerçekleştirdi. Etkinliklerin ardından parti il binasında basın açıklamasında bulunan Sarıgül, son dönemde tartışmalara neden olan anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu vurguladı. Sarıgül ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün bir partinin değil tüm ülkenin Ata’sı olduğunun altını çizdi.

voyage otel

 

“RAKİBİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”


Sarıgül açıklamalarının ardından Deda Haber muhaberinin yönelttiği soruya gündeme oturacak bir cevap verdi. Deda Haber muhabirinin “Siyasi rakibiniz Ali Babacan ‘Silivri soğuktur cümlesinin unutulmalı, siyasi baskının ortadan kalkmalı’ sözleri hakkındaki yorumunuz nedir? sorusunu Sarıgül’e yöneltti. TDP Lideri sorunun ardından muhabirimize sağlığının iyi olup olmadığını sorarak şu yanıtı verdi: “Sağlığını merak ettim. Çünkü benim siyasi rakibim Ali Babacan değil. Benim siyasi rakibim Recep Tayyip Erdoğan. Tayyip bey birşey sorarsa cevap veririm. Her soruya cevap vermiyorum. Sen bizi hangi kategoriye koydun. Parti kuranlar söke söke kuracaklar. Parti kurmanın anısı olacak. ‘Ben küstüm parti kuruyorum’ böyle birşey yok. Bizim partimiz Türkiye Değişim Hareketi. Bizimki Ahmet’e Mehmet’e kızarak, ‘Ben bakan olamadım, ben şuraya gelemedim’ diyerek kurulan bir parti değil. Biz düşüncelerimizi iktidara taşınmasını istiyoruz. Bizim öykümüz var. Bizim türkümüz var. Bahsettiğiniz arkadaşın hangi türküsü var. Geçmişinde hangi olay var. TDP’nin tek rakibi var. O rakip de AK Parti’dir. TDP’nin tek rakibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz başka hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Onların ne kategorileri, ne yürekleri, ne emekleri ne de geçmişteki siyasi çalışmaları yetmez. Önce sorun beyefendilere gençlik kolları başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmışlar mı? Hangi olaya baş kaldırmışlar? Ben yılların Baykal’ına karşı baş kaldırdım”

 

DENİZLİSPOR’A MADDİ DESTEK VERECEK Mİ?


Denizli’de Denizlispor yönetimini ziyaret eden Sarıgül, ‘Denizlispor’a maddi destek verecek misiniz?’ sorusuna ise;”Denizlispor’a maddi destek değil, düşünce desteği vereceğim. Yakın zamanda sayın başkan ve yönetmini Ankara’da ağırlayacağım”dedi.