• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 01 Haziran 2021 17:56

MUSKİ arıtma suyunu dereye bıraktı! Vatandaşlar kokudan evlerinde duramıyor!

MUSKİ arıtma suyunu dereye bıraktı! Vatandaşlar kokudan evlerinde duramıyor!
Bodrum Gündoğan Mahallesi’nde bulunan arıtma tesisi, yaydığı pis koku ve yarattığı diğer sorunlarla mahallenin kabusu olmuş durumda. pis kokular nedeniyle vatandaşlar evlerinde duramıyor. Vatandaş MUSKİ’yi  göreve davet etti

Bodrum Gündoğan Mahallesi’nde bulunan arıtma tesisi, yaydığı pis koku ve yarattığı diğer sorunlarla mahallenin kabusu olmuş durumda. Mahalle merkezinde bulunan dereye akan artıma suyu denize ulaşıyor. Oluşan pis kokular nedeniyle vatandaşlar evlerinde duramıyor. Vatandaş MUSKİ’yi  göreve davet etti

voyage otel

 

 

Haber Merkezi - Bodrum Gündoğan Mahallesi’nde bulunan arıtma tesisi, yaydığı pis koku ve yarattığı diğer sorunlarla mahallenin kabusu olmuş durumda. Arıtma tesisinden, özellikle yaz aylarında çevreye yayılan pis koku, sivrisinek vb. haşereler nedeniyle  mahalle sakinleri isyanda. Yine dere kenarında bulunan işletmeler de yoğun kokudan rahatsız.

 

Gündoğanlılar sağlıklarından endişeli

Mahalle merkezinde bulunan dere akan artıma suyu denize ulaşıyor.   Özellikle arıtmadan sızan ve derenin yanı başında bulunan yapılardan sızan pis suyun denize  ulaştığı yerde her gün onlarca insan denize gitmekte. Dere boyunca yer yer biriken sular pis koyuya neden olurken halk sağlığı da ciddi tehdit altında.  Mahalleli bu nedenle çocuklarının sık sık hasta olduklarını söylüyor. Alt yapısı olmayan yerleşim yerlerinde foseptikler vidanjörler aracılığıyla boşaltılıyor. Vidanjörler özellikle yaz sezonu için yapılan üstü açık havuzlara boşaltım yaptıkları sırada çevreye dayanılmaz bir koku yayılıyor.

 

 

Dereye artıma suyu!

Gündoğan’da durum böyleyken, mahalle sakinleri ve stklar konuyu defalarca MUSKİ’ye bildirmelerine rağmen şuana kadar her hangi bir sonuç alamadılar. Yaşananları Ege Alternatif Gazetesi’ne aktaran  Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Yönetim  Kurulu Başkanı Sema Höcek,  “bu derede yapılmış rögarlar bulunuyor. Buradan arıtmaya bağlanılıyor. Arıtmadan arıtılıyor sözüm ona. Burası kuru gördüğünüz gibi. Ama arıtmanın oradan itibaren  kuru dere olmadığınızı görüyoruz. Arıtmanın bütün suyu bu dereye veriliyor. Dere de insanların gelip denize girdiği plajın oraya çıkıyor. Bu istediği kadar iyi arıtılmış olsun çevre yasasına aykırıdır.  Defalarca yazıldı, çizildi, “çözeceğiz, analiz yaptık su temiz, sorunu bitireceğiz” denildi. Gerek sahil gerekse Pazar yeri olsun çok ciddi pis koku var. Buna artık köklü bir çözüm bekliyoruz. Dereye artıma suyu verilmez” dedi.

 

 

“Halk sağlığından MUSKİ sorumludur”

 

Gündoğan esnaflarında ve Çevre Aktivisti Nihat Koyuncu, da durumdan şikayetçi. Özellikle Gündoğan’ın merkezi artıma tesisinin çevreye verdiği zararı anlatan Koyuncu, “ Burası Gündoğanın merkezi arıtma tesisinin terfi noktası yani arıtılmış suyun toplandığı alan. Buranın suyu tazyikli fazla olduğu zaman buradan başlayarak Küçükbük deresine doğru akıntı oluşuyor. O su simsihay akıyor. Bu su denize dökülüyor. Bu denize zarar veriyor. Ben tahlil yaptırdım denizin dibinde balçık var resmen. Bu halk sağlığına zarar veren bir durumdu. Bundan  MUSKİ sorumludur. MUSKİ insanlardan atık su bedeli alıyor. Görevini yapmıyor. Gündoğan’ın bu sorunu acil olarak çözülmeli. Artık halk sağlığıyla onuyorlar. Bu yaz sahillerde oluşabilecek hastalıklardan MUSKİ sorumludur” diye konuştu.