EGE Haber Girişi : 07 Ağustos 2021 13:22

Muğla'yı küle çeviren yangınlar 9’uncu güne girdi

Muğla'yı küle çeviren yangınlar 9’uncu güne girdi
29 Temmuz’da Marmaris ve Bodrum ilçelerinde başlayarak Muğla'nın diğer ilçelerine sıçrayan yangınlar aktif şekilde devam ediyor. Ekipler yangınları kontol altına almak için mücade ediyor


29 Temmuz’da Marmaris ve Bodrum’da başlayan, ardından Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ilçeleri ile devam orman yangınlarında Milas, Köyceğiz ve Kavaklıdere’deki yangınlar aktif şekilde devam ediyor.

voyage otel

Aktif devam eden yangınlardan Köyceğiz yangını doğu istikametinde büyüme eğilimi gösterirken, ekipler Çayhisar bölgesinde yoğunlaştı. Kavaklıdere’de başlayın, Menteşe ilçesi sınırlarına sirayet eden yangın Göktepe verici istasyonu alt bölümlerinde ve Menteşe Bayır Mahallesi’nin üst bölümlerindeki ormanlık alanda rüzgarın da etkisi ile devam ediyor.
Milas’ta devam eden orman yangını ise Yeniköy Termik Santrali’ne 5 kilometre mesafede Fesleğen bölgesinde seyrederken, çok şiddetli yanmanın olmadığı açıklandı.


Ege Yön Haber'de yer alan haber göre, Yangınlara havadan 4 uçak, 15 helikopter, karadan 233 arazöz ve su tankeri, 97 dozer ve iş makinesi, bin 533 personel katılıyor.