• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Düzenleme Tarihi : 06 Temmuz 2020 11:50 Haber Girişi : 06 Temmuz 2020 11:53

Muğla'nın koylarını Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş koruyacak!

 Muğla'nın koylarını Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş koruyacak!
Muğla kıyıları  ve koylarında, doğal ve kültürel değerlerinin korunması, kıyı tesislerinin tamiri, bakımı ve restarasyonu gibi işlemlerde artık Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş söz sahibi

Muğla kıyıları  ve koylarında, doğal ve kültürel değerlerinin korunması, kıyı tesislerinin tamiri, bakımı ve restarasyonu ile birlikte, çevre kirliliğini önleyici çalışmalar yapmak amacıyla, 2005 yılında Muğla Valiliği'nin Koordinasyonunda Muğla Hizmet Vakfı ve Muğla İli Çevre Koruma Vakfı tarafından kurulan MUÇEV Turizm Ticaret Şirketi'nin tüm yetkileri, 2017 tarihinde kurulan Metin Kalkavan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üslendiği İMEAK Deniz Ticaret Odası iştirak şirketi Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş.'ye devredildi.

voyage otel

 

MUÇEV'in yetkilerinin Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş'ye devredilmesiyle birlikte, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın  iştirakı (MUÇEV) bünyesinde bulunan, sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler, 84 adet koylarda yönetim, atık alım işlemleri, atık tesisilerinin kurulması ve yönetimiyle birlikte, her türlü çevresel kararlar,  İMEAK DTO iştiraki DENİZ KIYI VE ÇEVRE YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ tarafından gerçekleştirilecek.

 

ÇEVRECİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

2018 yılında gündeme gelen devir işlemleriyle ilgili, Muğla Çevre Platformunun karşı çıkması üzerine, dönemin İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl bu aylarda başladığımız bir çalışma vardı. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın yüzde yüz sahipliğinde olan bir firma kurduk ve Çevre Bakanlığı ile anlaştık. 17 Mayıs’ta Muğla Çevre Vakfı üzerinden devir protokolü yaparak 84 koyun yönetimini biz alacaktık. Bu yönetimi almakla o atık alım yerlerinin tespiti ve yapılması, teknelerin yapılmasını 32 milyonla 3 yıllık anlaştığımız büyük bir projeydi. Cebimizden de para verecektik. Amacımız prosedürü hızlandırıp atık alım yerlerinin yapımını bir an önce hızlandırıp teknelerin yapılmasını sağlamaktı. Birisi sicilden öğrenmiş, bunlar götürüyor, iktidar yanlılarına aktarıyorlar diye bilinmeden bir propaganda yapıldı. Halbuki yüzde yüz Deniz Ticaret Odası’na ait bir şirketti. Biz Deniz Ticaret Odası’ndan para almayız, üzerine emek ve para veririz. Maalesef almaya gittiğimizde ‘ihaleye çıksın öyle verelim, başbakanımız böyle dedi, şu bu’ deyince biz ihaleden çekildik” ifadelerini kullanmıştı.