• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 22 Eylül 2021 13:10

Muğla'nın kadın çiftçileri safranla buluştu!

Muğla'nın kadın çiftçileri safranla buluştu!

arım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığınca “2021 yılı Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı kapsamında Muğlalı kadın üreticilere proje desteği verildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Muğlalı Kadınların Eli Safrana Bulanacak” projesi kapsamında 300 kg safran soğanı 4 kadın üreticinin eliyle toprakla buluştu. 

voyage otel


Bu proje sayesinde Bodrum’da ilk safran dikimi gerçekleştirildi. Aynı zamanda turizmci olan Bodrum’lu kadın çiftçi Müge GÜRER KIZILIRMAK bu proje kapsamında 3 dönüm arazi üzerinde safran soğanlarını toprakla buluşturdu. Bodrum’da ilk defa dikimi gerçekleştirilen Safran ile ilgili olarak üretici Müge GÜRER, “Tarım’da katma değerli ürünlere yönelmenin daha faydalı olacağını, geleneksel ürünler üretilecekse de bilginin ve bilimin ışığında üretmek gerektiğini söyledi. Bir süredir Organik Tarım konusunda çalışmalarda bulunduğunu belirten Müge GÜRER, bölgenin özellikle de turizm potansiyelinin eşsiz derece de olduğunu, agroturizm alanında atölyeler düzenleyerek Bodrum’da farkındalık yaratmak istediğini açıkladı.

 

Bu konuda özellikle yardımlarını esirgemeyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne , proje koordinatörü Sergül ÇULHA’ya ve Bodrum Tarım İlçe ve Orman Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.