• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Şubat 2023 15:57

Muğla ili ve ilçelerinin deprem haritası ve son durumu

Muğla ili ve ilçelerinin deprem haritası ve son durumu
Muğla, en tehlikeli ve aktif fay hattının üzerinde bulunması nedeniyle en tehlikeli 18 il arasında yer alıyor.

HABER MERKEZİ - Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından deprem riski bulunan iller ve ilçeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Muğla ili, Anadolu'nun güney-batısında bulunan fay hatlarının üzerinde bulunuyor. En büyük fay hattı da Gökova mahallesinden başlayan Milas-Ören mahallesine kadar uzanan fay hattı.

voyage otel

 

 

Muğla ve çevresinde çok sayıda aktif fay bulunmuyor. Muğla’nın doğu ve kuzeydoğusunda Kelekçi, Acıpayam, Çameli, Beyağaç fayları, kuzey batısında Milas ve Yatağan fayları, güney ve güneybatısında ise Gökova, Datça ve Selimiye fayları yer alırken, Güneydoğusunda ise Eşen Fayı bulunuyor.

 

Ayrıca Fethiye-Rodos arasında çok derin bir denizaltı çukuru (grabeni) bulunmakta olup, bölgenin en önemli üst merkezleri bu denizaltı çukuru içinde. Bir diğer üst merkez ise Meis Adası üzerindedir.

 

Günümüzde deprem üretme potansiyeli bulunan bu faylardan Milas Fayı 39 km, Gökova Fayı 60 km’lik denizdeki uzantısıyla beraber 120 km, Yatağan Fayı 17 km uzunluğuna sahip. Muğla’nın kuzeydoğusundaki faylar Muğla Fayı olarak da adlandırılmakta olup, 25 km uzunluğa sahip. Batıda Akçaova’dan başlayan bu fay, Muğla şehir merkezinden de geçerek Düğerek ilçesine doğru uzanıyor.